Fortuna Liga: Spartak Trnava - FC DAC 1904 2:0 (Online)

Élőben közvetítettük a Fortuna Liga 13. fordulójának rangadóját, a Spartak és a DAC presztízsmeccsét.

Fortuna Liga: Spartak Trnava - FC DAC 1904 2:0 (Online)

EREDMÉNY:

Spartak Trnava - FC DAC 1904 2:0 (1:0)

Gólszerző: 29., 52. Depetris

Bíró: Kružliak

Sárga lapok: Mikovič, Halilovič, Tóth, Baez - Pačinda, Ľjubičič, Michalík, Jurčo

Nézőszám: 10 023.

Összeállítások:

FC Spartak Trnava: Kamenár - Janečka, Nikolič, M. Tóth, Čonka - Schranz (88. Vojtuš), Baez, Benogo (68. Deket), Mikovič - Halilovič - Depetris (85. Harba)

FC DAC 1904: Tujvel - Brašeň, Michalík, Kwin, Grajales - Ľupták, Ľjubičič - Sarr (61. Asanovič), Pačinda (81. V. Horváth), Štepanovský - Polievka (60. Jurčo)

Edzői vélemények: Marič: Hiányzott Szarka


További mérkőzések:

AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová 2:1 (1:1)
Gólszerzők: 30. Van Kessel, 74. Bero - 45. Andrič.

MFK Ružomberok – FK Senica 0:1 (0:0)
Gólszerző: 77. Hromada.

Pénteken:

ViOn Zlaté Moravce - MŠK Žilina 4:0 (1:0)
Gólszerzők: 27. De Souza, 65. Orávik, 68. Školnik, 72. Tawamba.


A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA A MÉRKŐZÉSEK UTÁN:


90+ perc: Négy perc ráhúzás után vetett véget a mérkőzésnek a játékvezető. A DAC támadójátéka harmatgyenge volt a mai napon. Nem találták a ritmust, a rengeteg pontatlanság miatt alig tudtak felépíteni egy-egy akciót.

90+ perc: Jurčót ziccerben szerelte Janečka. Miután Štepanovský kiugratta, a DAC támadójával szemben már csak a kapus állt, a Spartak csapatkapitánya azonban az utolsó pillanatban tisztán szerelte.

90. perc: Harba cselezett ki három játékost is a jobb szélen, majd Haliloviccsel kényszerítőzött, akitől azonban rosszul kapta vissza a labdát.

88. perc: Csere a Spartaknál: Vojtuš áll be Schranz helyett.

86. perc: Az egyik hazai játékos maradt lent a földön. A pálya szélén, de a kispadhoz képest a túloldalon. Elég lassan érnek oda az ápolók, akik végül lekísérik a pályáról.

85. perc: A meccs hősét cserélik le a hazaiak, a közönség megtapsolja Depetrist, aki helyett Haris Harba áll be.

83. perc: Egy pofás kényszerítő végén a DAC majdnem elveszítette a labdát a Spartak tizenhatosa előtt, Jurčo elé azonban kis szerencsével visszapattant a labda, ő pedig kapásból megeresztett egy csípős lövést, Kamenár szépet védett.

82. perc: Asanovic fedezte a labdát a hazaiak tizenhatosa előtt, majd kapura fordult vele, és mellélőtt.

81. perc: Harmadik csere a DAC-nál: Pačinda le, Horváth Béla be.

80. perc: A bal szélről befele megiramodó Ľupták kapott jó indítást Ljubicictől, mielőtt azonban lövéshez jutna, szerelik a tizenhatoson belül.

78. perc: Michalík eléggé megorrol Báezra, miután a földön fekvő játékos megpróbálja elgáncsolni. Némi kakaskodás után mindketten sárgát kapnak.

77. perc: Báez jó helyzetben a DAC tizenhatosán belül Michalíkot találja el a labdával.

77. perc: Halilovic lapos beadása egy kissé mélynek tűnt, a túloldalról érkező Mikovič előtt azonban Michalíknak mentenie kellett

76. perc: Rengeteg a pontatlanság a DAC játékában, és ez megöli a támadásokat. 

75. perc: Jurčo tudott levenni egy labdát a hazai tizenhatoson belül, de az el is pattant tőle, a kapusé lett.

74. perc. Davis beadása hosszú, a túloldalon a hazaiak szerzik meg a labdát.

73. perc: Pačinda lapos beadására Kamenár vetődik ki. Elsőre nem sikerült megfognia, de másodjára igen.

72. perc: Martin Tóth sárgát kap, amiért elrúgta a labdát, miután a játékvezető befújt egy szabálytalanságot.

70. perc: Ljubicic harcolt egy labdáért, majd megindult vele a félpályáról a kapu felé. Úgy 30-ról eresztett meg egy lövést, ami azonban fölé szállt.

A nézőszám nem kicsi: 10 023.

68. perc: Először cserélnek a hazaiak: Benogo helyett Deket áll be.

66. perc: Pačinda centere rövid, egy védő tisztázni tud. Eléggé leült a meccs.

64. perc: Pačinda egy helyezett lövést ereszt meg 20 méterre a kaputól, Kamenár azonban minden probléma nélkül felszedi a labdát.

63. perc: A szöglete után a túloldalon Ľupták szedte össze a labdát, lapos középre adása után a hazaiak ismét szögletre mentenek.

62. perc: Pačinda beadását Benogo fejeli ki szögletre.

60. perc: Kettős csere következik a DAC-nál: a gyengécske Polievka helyére Jurčo, Sarr helyett pedig Asanovic áll be.

57. perc: Újabb gólt szerezhetnének a hazaiak: a balról érkező Mikovič jó labdát kapott a tizenhatoson belül, a becsúszó Michalíkot egy csellel becsapta, lövését azonban Tujvel még hárítani tudtam de csak középre, ahol pedig Schranz érkezett. A kapusnak sikerült őt is megzavarnia, a védők pedig végül fel tudtak szabadítani.

55. perc:  Brašeň ívelt a Spartak kapuja elé, Štepanovský elől azonban Kamenár elöklözte a labdát.

54. perc: Halilovic kapott egy indítást a jobb szélen, de kissé hosszú volt, Tujvel hamarabb odaért rá.

52. perc: 2:0. Növeli előnyét a Spartak. Benogo adott jó labdát a tizenhatos előtt ácsorgó Depetrisnek, aki egy csellel becsapta védőjét, majd a kapu bal szélébe helyezte a labdát. Tujvel állva maradt.

50. perc: ZICCER! Pačinda a tizanhatos jobb szélétől végezhetett el szabadrúgást - az erősen középre tett labdát Kamenára kiütötte a mezőnybe, Ljubicic pedig úgy tíz méterre a kaputól kapásból mellé lőtt.

47. perc: Schranz nevéhez fűződik az első lövési kísérlet a második játékrészben, a kaput azonban nem találta el.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.


45. perc: A rendes játákidő leteltekor a bíró le is fújja az első félidőt.

44. perc: Schranz és Davis hempergett egy kicsit a füvön. Mondhatnám, hogy szeretkeztek, de nem...

43. perc: A meccs kissé leült a félidő végére.

40. perc: Ljubičič, majd nem sokkal később Halilovic is besárgul.

39. perc: Báez passzolt a jó helyzetben lévő Mikovičhoz a DAC tizenhatosán belül, ő viszont mgé tovább akarta tenni a labdát Depetrishez, a DAC-védelem viszont összezárt.

38. perc: Mikovič kapott jó labdát ezúttal a bal szélen, majd a tizenhatosnál visszatette a második hullámban érkező Halilovichoz. Utóbbi már sokat várt, lövését egy védő blokkolta.

36. perc: Kevés hiányzott a Spartak újabb gólhelyzetéhez. Mikovič lefülelte, hogy Kwin haza készül fejelni egy labdát, és rámozdult, Tujvel alig tudta megmenteni a helyzetet.

34. perc: Štepanovský próbálta meg indítani egy gyors kontra során Pačindát, utóbbi viszont fejjel hosszan csúsztatta meg a labdát, és már nem érte be.

33. perc: Depetris csaknem a félpályáról észrevette, hogy Tujvel kinn áll a kapujából, majd megpróbálta beemelni. Be is ment volna, ha Tujvel ujjheggyel nem pöcköli a kapu fölé.

31. perc. GÓÓÓL! A Spartak szerez vezetést a szöglet után. A rövid saronál teljesen egyedül maradt Depetris, három védő mögötte kóválygott, ő pedig fejjel bevette közben a kaput.

30. perc: Tujvel hatalmasat véd! Mikovič kapot jó labdát elöl, a védője lemaradt, majd a tizenhatoson belül a rövid felőst vette célba, de Tujvel egy reflexmozdulattal fölé ütötte a labdát.

29. perc: Mikovič becsúszva szerelte a bal szélen megiramodó Brašeňt.

27. perc: HELYZET! Benogo teljesen ártatlan lapos és gyenge beadására Michalíkot megelőzte (?) a kapu előtt Depetris, majd egyikük lábáról a kapu felé pattant tovább a labda, Tujvel viszont jól zárta a szöget, és fogta a labdát.

25. perc: Igencsak ígéretes akciót vezetett a Spartak a jobb szélen. Halilovic a tizenhatos magasságához érve befelé kezdett cselezni, kereste a lövőhelyzetet, majd mégiscsak a passz mellett döntött, Benogónak azonban kissé pontatlanul adta, ő pedig nem tudta rendesen átvenni.

22. perc: A nagyszombatiak eddig kissé ötlettelenül játszottak, alig jutottak el a DAC tizenhatosáig. Inkább a sárga-kékek irányítják a mérkőzést, ez látszik, de az előző meccsekről is tudjuk, hogy elég egyetlen hiba, hogy a csapatnak onnantól az eredményt kelljen kergetnie.

20. perc: Rengeteg a szabálytalanság és a pontatlanság mindkét oldalon. Eléggé széttördelt a játék.

19. perc: Pačinda szöglete ezúttal túl hosszú, a kapu előtt senki nem tudja elérni, a túloldalon pedig már nem lehet megmenteni.

17. perc: Letámad a DAC a nagyszombati térfélen, de helyzetikg nem sikerül jutniuk. Az előbb Ljubicic és Báez akasztotta össze a bajszát egy picit a nagyszombati tizenhatoson belül. Feszült egy meccs.

15. perc: Brašeň egy felugrás után a derekát fogja a földön. Nem néz ki túl jól, de úgy tűnik, folytatni tudja. Egyébként a DAC játékosai az ellenfél térfelén szereztek labdát megint, csak egy pontatlan passz után oda is lett az akció.

14. perc: Mikovič is besárgul.

A Spartak-szurkolók skandálják szokásos magyarellenes rigmusaikat...

13. perc: Ľupták szerzett labdát a saját térfelén, majd Sarrt indította, ő pedig Pačindát ugratta ki. Pačinda a tizenhatoson belül végül kiharcolt egy szögletet.

11. perc: Janečka beívelése után Mikovič fejel össze Ľuptákkal, utóbbi lent marad a földön.

9. perc: Veszélyes szögből, 25 méterre a kaputól végezhetett el szabadrúgást a Spartak: Čonka állította le a labdát, majd a sorfalba lőtt.

7. perc: Ismét Pačinda az egyik szereplő, ezúttal Čonkával szemben csúnyán szabálytalankodik, és már a mérkőzés elején besárgul.

6. perc: Most a Pačinda ellen elkövetett szabálytalanság miatt kb. 35-40 méterre a kaputól végezhet el szabadrúgást a DAC. A hazaiak kitolták a védelmüket, a beívelésnél egy túl korán kiugró játékos miatt pedig az asszisztens beinti a lest.

5. perc: Pačinda újabb szöglete után a hazaiak tisztáznak.

3. perc: Pačinda rövid szöglete után Sarr teszi középre, a tizenhatos magassággába vissza a labdát laposan, ahol Ľupták már üresen várta. Szép kombináció, melynek végén viszont Ľupták sokat vár a lövéssel, majd csak egy laposat és gyengét ereszt meg a kapu mellé.

1. perc: Kezdődik a mérkőzés, a hazai csapat a szokásos vörös-fekete felszerelésében, a DAC sárga-kékben


KEZDŐCSAPATOK:

FC Spartak Trnava: Kamenár – Janečka (C), Nikolič, Tóth, Čonka – Baéz, Benogo – Schranz, Halilovič, Mikovič – Depetris. 
Cserék: Jakubech – Bortel, Hanzel, Vojtuš, Harba, Steinhübel, Deket. 

FC DAC 1904: Tujvel – Ljubicić, Michalík (C), Kwin Kwin, Štepanovský – Brašeň, Ľupták, Davis, Sarr – Polievka, Pačinda. 
Cserék: Milošovič – Asanović, Horváth, Pambou, Jurčo. 


Szarka Ákos a bajnoki-, Kwin pedig a kupapárharcon gyűjtött be piros lapot. A DAC gólzsákját négy meccsre (ebben a piros mellett az öt sárga lap is szerepet játszik), védőjét pedig egy találkozóra tiltotta el a szövetség fegyelmi bizottsága. A DAC vezetőedzője, Tomislav Maric gondjait Černák és Straka sérülése gyarapítja. Bővebben...


A két csapat legutóbb idei összecsapásai:

július 26. (2015/16): FC DAC 1904 - Spartak Trnava 2:1
április 13. (2014/15): FC DAC 1904 - Spartak Trnava 0:1


A DAC eddigi bajnoki meccsei:

12. forduló: FK Senica - FC DAC 1904 2:3 
11. forduló: MFK Ružomberok - FC DAC 1904 1:0
10. forduló: MFK Skalica - FC DAC 1904 2:2
9. forduló: FC DAC 1904 - Spartak Myjava 0:1
8. forduló: ViON Zlaté Moravce - FC DAC 1904 2:1
7. forduló: FC DAC 1904 - ZŠ Šport Podbreová 5:1
6. forduló: Zemplín Michalovce - FC DAC 1904 0:3 
5. forduló: FC DAC 1904 - AS Trenčín 0:2 
4. forduló: MŠK Žilina - FC DAC 1904 1:1
3. forduló: FC DAC 1904 - Slovan Bratislava 1:1
2. forduló: FC DAC 1904 - Spartak Trnava 2:1
1. forduló: FC DAC 1904 - FK Senica 2:0


A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA A MÉRKŐZÉS ELŐTT:

-para-