*á.š Két játékos is távozik a DAC-ból | DAC

Két játékos is távozik a DAC-ból

A mai nappal lejár Lukáš Čmelík és Lorenco Šimić szerződése a DAC-nál.

Két játékos is távozik a DAC-ból
Fotó: dac1904.sk

Lukáš Čmelík és Lorenco Šimić a mai nappal távoznak a DAC-tól. Čmelíknek a szerződése, Šimićnek pedig a kölcsönjátéka járt le.

Lukáš Čmelík 2017 nyarán érkezett a sárga-kékekhez és háromévnyi csallóközi szerepvállalása során 38 bajnoki mérkőzésen 1 gólt szerzett. Négy alkalommal az Európa-ligában is szerepelt, a Slovnaft Cup-ban pedig 6/3 a mérlege.

Lukáš Čmelík évek óta problémás játékosnak számít a DAC-nál, két évvel ezelőtt, 2018 áprilisában Marco Rossi vezetőedző kizárta a csapatból, miután egy edzésen eltörte Cesar Blackman lábát. Az edző elmondása szerint azonban ez már csak a kicsúcsosodása volt addigi viselkedésének. Ezt követően Peter Hyballa edző 2018 októberében adott újra lehetőséget neki. Május végén ugyanakkor rendőrök állították meg a súlyosan részegen vezető Čmelíket. A bíróság büntetőparancsban ítélte el a DAC támadó középpályását: két hónap börtönbüntetést kapott egy évre felfüggesztve, emellett 16 hónapra eltiltották a járművezetéstől is.

Lorenco Šimić ez év elején a genovai Sampdoria együttesétől érkezett kölcsönjátékra Dunaszerdahelyre. A horvát középső védő négy bajnoki és három kupatalálkozón lépett pályára a DAC színeiben.


(dac1904.sk/para)