*á.š Čmelíknek mostantól észnél kell lennie, felfüggesztettet kapott! | DAC

Čmelíknek mostantól észnél kell lennie, felfüggesztettet kapott!

A bíróság büntetőparancsban ítélte el a DAC támadó középpályását, Lukáš Čmelíket, miután a múlt héten megállították a rendőrök Dunaszerdahelyen, és kiderült, súlyosan ittas állapotban vezetett.

Čmelíknek mostantól észnél kell lennie, felfüggesztettet kapott!
Lukáš Čmelík - Archv felvétel: Cséfalvay Á. András

Pénteken hajnalban rendőrök állították meg a DAC fiatal focistájának BMW-jét a dunaszerdahelyi Nagyabonyi úton. Martina Kredatusová kerületi rendőrségi szóvivő megerősítette értesülésünket az ittas vezetésről. Közölte azt is, hogy a rendőrök azért állították meg a fiatal férfit, mivel észrevették, hogy nincs bekötve a biztonsági öve. Végül a szonda 0,70 mg/l alkoholt mutatott ki a leheletében, ami 1,46 ezreléknek felel meg, ez pedig már büntetőjogi felelősségrevonással jár.

A rendőrök az eset után őrizetbe vették, majd szupergyors eljárás keretén belül, ittas állapotban elkövetett veszélyeztetés ügyében állították bíróság elé. Ez azt jelenti, hogy 48 órán belül megszületett az ítélet is.

Jana Kondákorová, a nagyszombati kerületi bíróságok szóvivője érdeklődésünkre közölte, hogy az illető két hónap börtönbüntetést kapott egy évre felfüggesztve. Ez azt jelenti, hogy egy év próbaidőn van, ez idő alatt nem követhet el semmilyen hasonló cselekményt, ellenkező esetben le kell ülnie a most kiszabott büntetést. Lukáš Čmelíket emellett 16 hónapra eltiltották a járművezetéstől is.

Mivel a bíróság által kiadott büntetőparancs ellen nem fellebbeztek, az mostanra jogerőssé vált.

Egyelőre nem tudni, csapatánál milyen következményekkel járhat a cselekmény, reakciót kértünk a klubtól, de egyelőre nem kaptunk. Az esetet a klub nem kívánta kommentálni az új vezetőedző, Bernd Storck hétfői sajtótájékoztatóján sem,

Jan Van Daele sportigazgató csupán annyit közölt, hogy Čmelíknek június 30-ig van érvényes szerződése.

(SzT)