*á.š DAC: Hyballa újra lehetőséget adna a problémás Čmelíknek | DAC

DAC: Hyballa újra lehetőséget adna a problémás Čmelíknek

Újabb lehetőséget kap a visszatérésre Lukáš Čmelík, akit fegyelmi okokból még Marco Rossi küldött el a B-csapathoz.

DAC: Hyballa újra lehetőséget adna a problémás Čmelíknek
Fotó: fcdac.sk

A még mindig csak 22 éves játékosnak Zsolnán, a svájci Sionban, valamint a lengyel Piast Gliwicében is akadtak problémái – legutóbb a DAC korábbi vezetőedzőjénél, Marco Rossinál telt be a pohár, aki elküldte az első csapattól Čmelíket. Döntésének egyik oka az volt, hogy Čmelík egy edzésen eltörte csapattársa, César Blackman lábát.

A legújabb információk szerint Čmelík jelenleg újfent a DAC akadémiáján készül az erőnléti edzője felügyelete alatt. Peter Hyballa, a DAC edzője nem zárja ki, hogy lehetőséget ad a játékosnak, és fél év után visszaveszi a csapatba.

„Lukáš individuálisan, az erőnléti edzővel készül. Tudok róla, hogy a múltban voltak problémái, már két-háromszor beszéltem is vele. Feltételezéseim szerint igénybe vehet néhány hetet, amíg eléri a kívánt szintet” – nyilatkozta Hyballa. „Minden edzőnek meg vannak a szabályai. Az A-csapatból való kizárása az én érkezésem előtt történt. Lukáš esélyt kap, hogy fitt és felkészült legyen. A többit majd meglátjuk” – tette hozzá a DAC edzője.

Čmelík 2017 nyarán érkezett Dunaszerdahelyre, az elmúlt szezonban pedig 18 bajnokit játszott, gólt nem szerzett. „Tizenöt éve foglalkozom edzősködéssel és tudom, hogy a játékosok gyakran csak magukra gondolnak. Többen nem tudják elfogadni, hogy csak a cserepadon kapnak helyet. Viszont csak tizenegy játékost lehet a pályára küldeni, és az edző feladata, hogy kiválassza a legjobbakat. Olyan emberekkel akarok együtt dolgozni, akik elég intelligensek és elfogadják, hogy állandóan dolgozniuk kell magukon. Ez mindenkire érvényes, még Čmelíkre is. Én nem a játékosok ellensége vagyok, hanem főleg a partnerük” – mondta Hyballa.  

profutbal.sk/para