*á.š Rossi kizárta a keretéből az egyik játékost: „Edzői pályafutásom során nem találkoztam még ilyen játékossal” | DAC

Rossi kizárta a keretéből az egyik játékost: „Edzői pályafutásom során nem találkoztam még ilyen játékossal”

Lukáš Čmelík a felnőttcsapat keretéből a tartalékegyütteshez került – írja az fcdac.sk

Rossi kizárta a keretéből az egyik játékost: „Edzői pályafutásom során nem találkoztam még ilyen játékossal”
Fotó: fcdac.sk

Marco Rossi vezetőedző a Zsolna elleni, hétvégi mérkőzés előtt a felnőttcsapat játékoskeretéből a tartalékgárdánkhoz irányította a huszonegy éves szélsőt, Lukáš Čmelíket.

„Az elkövetkező fontos időszak feladataira való összpontosítás hiánya miatt vezetőedzőnk úgy döntött, hogy kiteszi Lukášt az A csapat keretéből. Az edző az egész szezon során felelős a fegyelem és a magas szintű viselkedési normák fenntartásáért, továbbá azt is biztosítania kell, hogy a csapatérdekek mindig fontosabbak legyenek az egyes futballisták érdekeinél. A vezetőség teljes mértékben támogatja az edzőt, és igyekszünk egy olyan megoldást találni az elkövetkező hetekben, amely minden érintett fél számára megfelelő. Hangsúlyozzuk, hogy a keretből való száműzéshez vezető incidensnek semmi köze a játékos múltjában történtekhez” – jelentette ki Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

„Nem igazán szeretném kommentálni. Csak annyit mondhatok, hogy ennek a szituációnak semmi köze a múltbeli baklövéseimhez” – mondta a šport.sk-nak Čmelík, majd hozzátette, inkább edzői áthelyezésről van szó.

Marco Rossi vezetőedző a lapnak elmondta, éppen Čmelík volt az, aki a múlt heti edzésen eltörte a panamai Cesar Blackman lábát.

„Igen, így van. De nem csak a csapattárs sérülése miatt zártam ki a csapatból. Ez a pillanat már csak azoknak a kicsúcsosodása volt, amik a szezonban történtek” – nyilatkozta Rossi a šport.sk-nak

„Egy professzionális csapatban a játékosnak profiként kell viselkednie, de ő nem így tett” – mondta Rossi, majd hozzátette, az edzések mindössze tíz százalékában teljesített az elvárásai szerint, gyakran lusta hozzáállása volt, ennek pedig az lett az eredménye, hogy gyakran későn reagált a védekező párharcokban.

„Világos, hogy a futballhoz hozzátartoznak a sérülések is, de több megmozdulása az edzéseken veszélyes volt, beleértve a múlt hetit is. Végleges döntést Blackman sérülését követően, másnap hoztam. Akkor azt mondtam, hogy elég” – magyarázta döntését Rossi.

A vezetőedző megjegyezte, edzői pályafutása során korábban még nem találkozott ilyen játékossal: „Másoknak elég elmondani egyszer vagy kétszer, hogy rendesen eddzenek. De Lukáš ezt nem értette meg. Tudtuk, hogy bonyolult időszakon van túl, és még mindig fiatal, ezért igyekeztünk neki segíteni. Mint embernek és mint játékosnak, mert bíztunk abban, hogy a személyével a klub egy jó játékosra tesz szert. Sajnos, nem így történt. Egyáltalán nem örülök annak, ami történt, de védenem kell a csapatot és a klubot. Különösen most, amikor történelmet írunk Dunaszerdahelyen.”

Čmelík 2017 nyarán érkezett a DAC-hoz a zsolnai MŠK-tól, ahonnan viszont 2016 tavaszától másféléves vendégjátékon szerepelt a svájci (FC Sion) és a lengyel (Piast Gliwice) élvonalban. A 2017/18-as szezonban 18 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a DAC színeiben. A tartalékcsapat szombati, Nyitra B elleni találkozóján Čmelík végig a pályán volt, és ő szerezte a sárga-kék juniorcsapat egyetlen gólját is.


(fcdac.sk/sport.sk)