*á.š Rendőrök állították meg a részegen vezető Lukáš Čmelíket Dunaszerdahelyen | DAC

Rendőrök állították meg a részegen vezető Lukáš Čmelíket Dunaszerdahelyen

Pénteken hajnalban rendőrök állították meg a DAC fiatal focistájának BMW-jét - értesült a Paraméter nem hivatalos, de megbízható forrásból.

Rendőrök állították meg a részegen vezető Lukáš Čmelíket Dunaszerdahelyen
Lukáš Čmelík (Archív felvétel)

 

Az április közepén 24. életévét betöltött középpályás, Lukáš Čmelík egy BMW-t vezetett a Nagyabonyi úton, amikor megállították a rendőrök. 

Az első, majd a megismételt alkoholteszt is pozitív lett, információink szerint 1,5 ezrelék körüli alkoholszinttel. A rendőrségnek ez alapján büntetőeljárást kell indítania ellene alkoholos befolyás alatt elkövetett veszélyeztetés ügyében. 

Érdeklődtünk a kerületi rendőrkapitányságnál, egyelőre azonban nem kaptunk választ. Nagy Krisztián, a DAC futballklub szóvivője későbbre ígért állásfoglalást az ügyben.

Lukáš Čmelík évek óta problémás játékosnak számít a DAC-nál, két évvel ezelőtt, 2018 áprilisában Marco Rossi vezetőedző kizárta a csapatból, miután egy edzésen eltörte Cesar Blackman lábát. Az edző elmondása szerint azonban ez már csak a kicsúcsosodása volt addigi viselkedésének. Ezt követően Peter Hyballa edző 2018 októberében adott újra lehetőséget Čmelíknek.

Lukáš Čmelík Zsolnán született, és a helyi MŠK neveltje. Hétéves korától szerepelt a sárga-zöldeknél, végigjárta az összes ifjúsági kategóriát és még csak tizenhat éves volt, amikor bemutatkozott a felnőtt első ligában. Szerepelt az összes szlovák utánpótlás válogatottban, egészen az U21-ig. A 2016-os évet kölcsönjátékosként a svájci FC Sion élvonalbeli csapatánál töltötte, 2017 tavaszán pedig a lengyel Piast Gliwice együttesénél szerepelt. A 2017/18-as idény előtt igazolt a DAC-hoz, azóta bajnoki mérkőzésen 38 alkalommal lépett pályára, egy gólt jegyzett.

(parameter)