Rekordot döntött a DAC: mutatjuk, pontosan mennyi bérletet adtak el a DAC–Slovan derbi előtt

A tavaszi idény előtti bérletárusítás múlt pénteken zárult és klubrekordot hozott.

Rekordot döntött a DAC: mutatjuk, pontosan mennyi bérletet adtak el a DAC–Slovan derbi előtt
Fotók: Paraméter

Múlt pénteken zárult a tavaszi szezonbérletek értékesítése.

Az aktuális idény előtt eladottakkal együtt jelenleg összesen 5136 szezonbérletese van a DAC-nak.

Tavaly az utolsó két tavaszi forduló előtt (DAC–Trencsén és DAC–Slovan) 5300 volt a bérletesek száma, de a szezon ezen részében, vagyis az egész tavaszi idény előtt, még sosem volt ennyi bérletes DAC-szurkoló. Újabb klubrekord született tehát.

A klub tájékoztatása szerint a felsőházi rájátszás előtt is adódik majd alkalom bérletet vásárolni, erről pedig időben értesíteni fogják a szurkolókat.

A 2018-as őszi idény 108 bajnoki mérkőzésére hivatalosan 228 304 néző váltott jegyet, vagyis átlagban 2114.

A DAC kilenc hazai ligamérkőzése összesen 67 650 nézőt vonzott, ami az összlétszám közel egy harmada és meccsenkénti 7517-es átlagot jelent.

Amint arról korábban már beszámoltunk, óriási volt az érdeklődés a belépőjegyek iránt a szombati DAC–Slovan összecsapásra. A szezonbérletek árusítása február 8-ig, péntekig tartott. Két héttel a mérkőzés előtt ügy döntöttek, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítják a bérleteladást, az egyszeri belépésre jogosító jegyeket pedig február 9-én, szombaton reggel 9 órától kezdték árusítani.

A zord időjárás ellenére szombaton már a hajnali óráktól gyülekeztek a szurkolók a MOL Aréna 1-es számú pénztára előtt. A legelszántabbak röviddel hajnali 1 óra után érkeztek meg a kasszához, reggel 5 órakor pedig már megközelítőleg 30-an lehettek. Később is folyamatosan érkeztek az emberek: fél 7-kor már kígyózó, több tíz méteres sor állt a pénztár előtt, amely csak pontban 9 órakor nyitott. 9 óra környékén már egyes becslések szerint ötszázan is lehettek, a hosszú sor pedig az aréna mentén kígyózott.

A jegypénztáraknak szánt belépőjegyek bő egy óra alatt elfogytak, több tucat embernek pedig, akik a sor végén álltak, már nem jutott jegy. A csalódott szurkolók utolsó reménye a hétfői online jegyeladás volt, amely a tervek szerint pontban déli 12 órakor indult. A Predpredaj.sk portálon kizárólag az új lelátó két szektorába, a D3-ba és a D4-be lehetett jegyeket vásárolni. Csakhogy az online jegyeladás korántsem zajlott zökkenőmentesen, az óriási érdeklődés miatt ugyanis az oldal nem bírta a terhelést, így kénytelenek voltak megszakítani a jegyértékesítést.


(fcdac.sk/parameter)