DAC-Slovan: Idegfeszítő küzdelmek folytak az utolsó jegyekért, a Predpredaj nem bírta a terhelést!

A tervek szerint hétfőn pontban déli 12 órakor rajtolt volna el hivatalosan az internetes jegyárusítás a február 16-i DAC–Slovan derbire, a gépezetbe azonban hiba csúszott, a szurkolók pedig szinte küzdöttek azért, hogy megszerezzék az utolsó jegyek egyikét.

DAC-Slovan: Idegfeszítő küzdelmek folytak az utolsó jegyekért, a Predpredaj nem bírta a terhelést!
Forrás: Predpredaj.sk

Hétfőn is óriási volt az érdeklődés a belépőjegyek iránt a szombati DAC–Slovan összecsapásra, ez volt ugyanis a szurkolók utolsó lehetősége, hogy részt vehessenek a mérkőzésen.

Már hetekkel a mérkőzés előtt is nagy volt az kereslet a jegyek iránt. Néhány héttel ezelőtt megkezdődött a szezonbérletek árusítása, amely egészen február 8-ig, péntekig tartott. Ez idő alatt több ezer bérletet adtak el. Két héttel a mérkőzés előtt ügy döntöttek, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítják a bérleteladást, az egyszeri belépésre jogosító jegyeket pedig február 9-én, szombaton reggel 9 órától kezdték árusítani.

A zord időjárás ellenére szombaton már a hajnali óráktól gyülekeztek a szurkolók a MOL Aréna 1-es számú pénztára előtt. A legelszántabbak röviddel hajnali 1 óra után érkeztek meg a kasszához, reggel 5 órakor pedig már megközelítőleg 30-an lehettek. Később is folyamatosan érkeztek az emberek: fél 7-kor már kígyózó, több tíz méteres sor állt a pénztár előtt, amely csak pontban 9 órakor nyitott.

9 óra környékén már egyes becslések szerint ötszázan is lehettek, a hosszú sor pedig az aréna mentén kígyózott.

A jegypénztáraknak szánt belépőjegyek bő egy óra alatt elfogytak, több tucat embernek pedig, akik a sor végén álltak, már nem jutott jegy.

A csalódott szurkolók utolsó reménye a hétfői online jegyeladás volt, amely a tervek szerint pontban déli 12 órakor indult. A Predpredaj.sk portálon kizárólag az új lelátó két szektorába, a D3-ba és a D4-be lehetett jegyeket vásárolni.

Csakhogy az online jegyeladás korántsem zajlott zökkenőmentesen, a gépezetbe ugyanis két szempontból is hiba csúszott.

Egyrészt a 12 órára beharangozott hivatalos kezdés ellenére néhány szurkoló már két órával korábban, 10 óra környékén – a közzétett linkre kattintva – tudott jegyet váltani.

Ekkor az eladás a szurkolók elmondása szerint mindössze néhány percig működött. A történtekkel kapcsolatban érdeklődtünk az online belépőjegyeket forgalmazó Predpredajnál. A vállalat tájékoztatása szerint délelőtt 10 órakor tévedés miatt vált elérhetővé az eladás egy rövid időre.

Nem ez volt azonban az egyetlen kellemetlenség a hétfői jegyeladás kapcsán. Az értékesítés hivatalos kezdését rengeteg szurkoló várta a készülékek előtt, pontban 12 órakor pedig megindult a jegyvadászat. Belépőt azonban csupán néhány szerencsés próbálkozónak sikerült ekkor vásárolnia,

12 óra után egy perccel ugyanis a túlterhelés miatt máris leállt a Predpredaj.sk.

Ezt követően nagy küzdelmek árán, többszöri frissítés után sikerült betölteni a megadott linket, mire azonban a vásárló eljutott volna a fizetésig, a rendszer ismét leállt. Az elkövetkező egy órában pedig ez ismétlődött körbe-körbe: az oldal néhány másodpercre betöltődött, belépőt vásárolni azonban szinte lehetetlen volt, csak a legszerencsésebb szurkolóknak sikerült.

A Predpredaj csapata érdeklődésünkre közölte, a mérkőzésre szóló jegyek iránti hatalmas érdeklődés miatt kénytelenek voltak felfüggeszteni a jegyeladást, az oldal ugyanis nem bírta a terhelést. A vállalat tájékoztatása szerint 13 óra 50 perckor indították el ismét a jegyeladást, és pár percen belül az összes belépő elkelt.


A D3-as szektorban 12 óra 40 perc környékén már csak néhány szabad hely maradt, de ezekre sem volt egyszerű lecsapni

„Elnézést kérünk a kiesésért, és köszönjük a vásárlók türelmét” – közölte a vállalat.

Mostanra tehát biztosra vehető, hogy a biztonsági okok miatt szabadon hagyott helyeket leszámítva teltházas lesz a mérkőzés.

A februán 16-i DAC-Slovan derbi több szempontból is népszerű a szurkolók körében: amellett, hogy a két ősi rivális csap össze, ez lesz a szezonkezdő mérkőzés, ráadásul egyúttal stadionavató is zajlik majd, hiszen januárban a D lelátó befejezésével teljesen elkészült a stadion.


(fl)