DAC-Slovan: A zord idő ellenére több százan sorakoztak jegyekért

Február 9-én, szombaton kezdték meg a belépőjegyek árusítását a közelgő DAC-Slovan derbire.

DAC-Slovan: A zord idő ellenére több százan sorakoztak jegyekért
Fotók: Paraméter - további képekért kattints!

A februán 16-i DAC-Slovan derbi több szempontból is népszerű a szurkolók körében: amellett, hogy a két ősi rivális csap össze, ez lesz a szezonkezdő mérkőzés, ráadásul egyúttal stadionavató is zajlik majd, hiszen januárban a D lelátó befejezésével teljesen elkészült a stadion.

Már hetekkel a mérkőzés előtt nagy volt az érdeklődés a jegyek iránt. Néhány héttel ezelőtt megkezdődött a szezonbérletek árusítása, amely egészen február 8-ig, péntekig tartott. Ez idő alatt több ezer bérletet adtak el.

Két héttel a mérkőzés előtt ügy döntöttek, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítják a bérleteladást, az egyszeri belépésre jogosító jegyeket pedig február 9-én, szombaton reggel 9 órától kezdték árusítani.

Úgy tudjuk, szombaton a legkitartóbb szurkolók már hajnali 1 óra környékén odaálltak a kasszához, hogy biztosan jegyhez jussanak.

A zord időjárás ellenére reggel 5 órakor már megközelítőleg 30-an lehettek. Később is folyamatosan érkeztek az emberek: fél 7-kor már kígyózó, több tíz méteres sor állt a pénztár előtt. A szurkolók kitartóan várták a nyitást. Többen ketten vagy kisebb csoportokban érkeztek, hogy folyamatosan váltsák egymást a sorban, amíg a másik megmelegszik az autóban, emellett szurkolói rigmusok is felhangzottak a sorban.

A kasszák megnyitásakor megközelítőleg 400-500 ember várakozott a helyszínen, többen messzebbről érkeztek. 

Egyelőre nem tudni, pontosan mennyi jegyet adtak már el, illetve mennyi még a szabad helyek száma, ezzel kapcsolatban a klub a honlapján ígért tájékoztatást.

 

(para)