Súlyosan megbüntették a Banská Bystrica–DAC bajnoki játékvezetőjét

A Szlovák Labdarúgó-szövetség hétfőn tájékoztatott a Dukla Banská Bystrica–DAC Fortuna ligás mérkőzés játékvezetőjének büntetéséről (SFZ).

Súlyosan megbüntették a Banská Bystrica–DAC bajnoki játékvezetőjét
Fotó: dac1904.sk/Lelkes Ernő

A SFZ játékvezetői testülete úgy döntött, hat mérkőzésre eltiltja Martin Dohált, ezt követően pedig csak a regionális III. ligában vezethet újra mérkőzést.

Amint arról beszámoltunk, a DAC március 12-én 3:2-es győzelmet aratott Besztercebányán, a Fortuna Liga rájátszásának 1. fordulójában. A hazaiak nehezen viselték a vereséget, és főként a játékvezető tevékenységét bírálták. A kiállított vezetőedző szerint élő adásban végezték őket ki.

A DAC az első félidő után Nikola Krstović mesterhármasával 3:0-ra vezetett, de a hazaiak vezetőedzője, Michal Ščasný már a második gól után a kiállítás sorsára jutott. „Mérges voltam, mert a második gól előtt egyértelműen szabálytalankodtak Pišoja ellen, amit a játékvezető nem fújt le. Káromkodtam, de nem a játékvezetőre. Odaszaladt és lapot adott nekem. Újfent mondtam: ,p*csába, szabálytalanság volt’. Erre adott még egy sárga lapot” – idézte a besztercebányaiak hivatalos oldala Ščasnýt.

A második játékrészben újult erőre kaptak a hazaiak, és fel is jöttek egy gólra. A vendéglátók a lefújás után kemény bírálatokat fogalmaztak meg a mérkőzésen történt egyes mozzanatok miatt, elsősorban a játékvezető irányába. Az egyik ilyen a 71. percben történt. A VAR Pinto tizenhatoson belüli kezezését vizsgálta, ám néhány perc után a sípmester végül nem ítélt büntetőt a hazai csapat javára.

A hajrába érve a Banská Bystrica újfent betalált, és már csak egy gólra volt szüksége a döntetlenhez. Ez a hosszabbítás percében meg is született, a játékvezető viszont érvénytelenítette a találatot. Történt ugyanis, hogy egy bedobás után Ramadan próbálta meg elrúgni a labdát, de úgy ért bele, hogy az Ľupták fejére, majd onnan a vállára/karjára pattant a labda. A játékszer Frankóhoz került, aki aztán védhetetlenül a DAC kapujába bombázott. Csakhogy a játékvezető még azelőtt lefújta az esetet, hogy a laszti a hálóban kötött volna ki. A történtek vizsgálásához ezért sem vehették igénybe a VAR-t.

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: