Niké-szombat, 14. forduló: Utolsó utáni pillanatban menekült meg a DAC az újabb blamától (VIDEÓ)

Az utolsó percekben szerzett góllal mentett pontot a DAC a Ružomberok vendéglátójaként a Niké Liga alapszakaszának 14. fordulójában.

Niké-szombat, 14. forduló: Utolsó utáni pillanatban menekült meg a DAC az újabb blamától (VIDEÓ)
Fotó: Cséfalvay Á. András

Az elejétől kezdve nagy fölényben játszott a hazai csapat, amely már a 8. percben közel állt a gólszerzéshez. Herc tette vissza a labdát a mögötte érkező Dimunnak, aki a tizenhatos bal sarkától egyből felívelte a kapu elé, az érkező Trusa fejesét pedig Frühwald kapus a felső lécre tolta. Pár pillanattal később Čermák fejese ment a kapu fölé. Negyedórányi játék után ismét hatalmas gólszerzési lehetőséget hagyott ki a hazai csapat. A DAC-nak ismét sikerült kijátszania a rózsahegyi védelmet, Herc baloldali beadása után Vitális érkezett a második hullámban, aki egyből kapura lőtt, a labda pedig egyet pattant a kapu előtt, majd a jobb kapufáról kijött. A felpattanó játékszert ezután Čermák próbálta fejjel a kapuba juttatni, de ez a próbálkozás meg a felső lécről jött ki. A továbbiakban hiába nyomott nagy erővel a DAC, újabb komolyabb helyzetet már nem sikerült kialakítania.

A fordulást követően is több ígéretes támadással próbálkoztak a sárga-kékek, ám a befejezéseknél rendre problémák adódtak. Az 52. percben Gouré lőtt csúnyán mellé. A túloldalon a vendégek kevés helyzetének egyikét jegyezhettük fel az 55. percben – Múdry 20 méterről lőtt a hazai kapu fölé. A 60. perc környékén sorban jöttek a hazai helyzetek, ám előbb Frühwald védte Brunetti fejesét, majd Gouré ollózott a kapu mellé, végül pedig ismét az elefántcsontparti játékos vétette el a kaput. Nem sokkal később újabb óriási helyzet adódott a hazaiak előtt, de Csinger is pontatlan volt. Alig negyed órával a mérkőzés vége előtt Ramadan megpattanó lövését hárította nagy bravúrral Frühwald. Hiába nyomott a DAC, hiába volt számos lövési kísérlete, a hajrába érve a Ružomberok megszerezte a vezetést. A labda Luterántól került a nemrég beállt Boďa elé, akit hárman-négyen elég lezseren őriztek, ő pedig ezt megbüntette. Lövése a jobb kapufáról pattant a kapuba. A 89. percben újabb gólt szerezhettek volna a vendégek: Šefčík vezette a rózsahegyiek kontráját, majd egy védő lába között tette középre, Lavrinčík pedig szemtelenül, sarokkal próbálta a kapura továbbítani, de Popović a labda útját állta. Nagyon úgy nézett ki, hogy a DAC újabb vereséget szenved hazai közönség előtt, de végül legalább az egy pontot sikerült megmentenie. Čermák szabadrúgására Barišič érkezett csukafejessel, ami a felső lécről a kapuba pattant.

A mérkőzés: FC DAC 1904 – MFK Ružomberok 1:1

Hozta a papírformát a Banská Bystrica és a Podbrezová – előbbi a Michalovce, utóbbi pedig a Zlaté Moravce együttesét győzte le.


A szombati eredmények:

FC DAC 1904 – MFK Ružomberok 1:1 (0:0)

Gólszerzők: 90+4. Barišić – 82. Boďa

MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)

Gólszerzők: 21. Depetris, 25., 74. Rymarenko – 81. Marcin

FC ViOn Zlaté Moravce – FK Železiarne Podbrezová 0:2 (0:0)

Gólszerzők: 56. Paraj, 58. Blahút


A pénteki eredmény:

AS Trenčín – MŠK Žilina 0:0


A forduló további programja:

November 12. (vasárnap)

ŠK Slovan Bratislava – MFK Skalica (15:00)

FC Košice – FC Spartak Trnava (17:30)


A bajnokság állása:

Góllövőlista:

Polievka (B. Bystrica) – 8 gól
D. Ďuriš (Žilina) – 8 gól
Čavrić (Slovan) – 7 gól
Assinor (Podbrezová) – 6 gól
Rymarenko (B. Bystrica) – 6 gól

(tt)