*á.š Jedlička és Kalmár nélkül utazott el a DAC Törökországba | DAC

Jedlička és Kalmár nélkül utazott el a DAC Törökországba

Február 2-ig (szerda) az Antalyához közel elhelyezkedő Belekben folytatja a felkészülést a DAC.

Jedlička és Kalmár nélkül utazott el a DAC Törökországba
Fotó: dac1904.sk

A sárga-kékek január 6-án, csütörtökön kezdték meg a téli felkészülést, amelynek az első 17 napját hazai környezetben abszolválták. Itthon két mérkőzésen is pályára lépett a csapat: múlt szombaton 5:1-re győzte le a másodosztályú Petržalkát a MOL Akadémián, szerdán pedig a MOL Arénában a budapesti Ferencvárost múlta felül (2:0).

A telet mostantól a török riviéra kellemesebb klímájára cserélik a sárga-kékek, ahol ismert környezetben, immár hetedik alkalommal edzőtáborozik a DAC, amely február 2-ig, szerdáig marad Belekben.

A játékosok és a stábtagok vasárnap nagyon korán keltek, hiszen az akadémián már 5:00-kor volt a találkozó. Röviddel fél hat után a küldöttség elindult a bécsi repülőtérre, ahonnan egyenes járattal repül Antalyába. A felszállás tervezett időpontja 9:20 óra, a félhold országába való megérkezés ottani idő szerint 14:00 óra körül lesz (Szlovákiában két órával kevesebb van, tehát 12:00 órakor).

Joao Janeiro vezetőedző a következő 21 játékost vitt magával az összpontosításra: Horváth, Vantruba, Veszelinov (kapusok) - Andzouana, Balić, Brunetti, Ciganiks, Dimun, Hahn, Krstović, Kružliak, Malý, Muhamedbegovic, Nebyla, Njie, Verlinden, Vera, Moumou, Sharani, Bögi, Veselovský (mezőnyjátékosok).

A Kalmár, Szendrei (sérülés), Pinto (betegség) hármas mellett Jedlička és Fábry is otthon maradt, akiket a vezetőedző nem nevezett az utazó keretbe, akárcsak Beskorovainyit. Az ukrán középső védő engedélyt kapott, hogy tárgyalhasson a külföldi vendégjátékáról. Blackman és Davis továbbra is a válogatottbeli kötelezettségeiknek tesznek eleget – ők csak a Törökországból való hazatérést követően csatlakoznak a gárdához.

Idén a Belekben található Papillon Aycha hotel lesz a DAC átmeneti otthona, amely közvetlenül a Földközi-tenger partján fekszik. A hoteltől nem messze egy golfpálya terül el, és szintén megtalálható itt egy, több futballpályával rendelkező edzőközpont, amelyeken a csapat felkészülhet a szezon tavaszi felére. Itt kellene abszolválniuk azt a három felkészülési találkozót is, amelyeken sorrendben a TSC Topolyával, a Kubany Krasznodarral és a Čukarički Belgráddal mérkőznek meg.    


(dac1904.sk)