*á.š DAC 1904 - FC Petržalka 5:1 (3:1) – előkészületi mérkőzés VIDEÓ | DAC

DAC 1904 - FC Petržalka 5:1 (3:1) – előkészületi mérkőzés VIDEÓ

Magabiztos győzelemmel kezdte a téli felkészülést a DAC. Moumou, Ciganiks, Sharani és Krstović (2) góljai mellett számos további helyzetet is kialakított a csapat, Balić tizenegyest hagyott ki.

DAC 1904 - FC Petržalka 5:1 (3:1) – előkészületi mérkőzés VIDEÓ

A 2022-es év első felkészülési mérkőzésén a II. liga 7. helyén telelő FC Petržalkát fogadta szombaton a DAC délelőtt a MOL Akadémián. Már a 3. percben hátrányba került a DAC, miután egykori ifjúsági játékosáról, Kelemenről Vantruba hálójába pattant a labda – 0:1. Két percben belül azonban egyenlített a DAC, Shrani beadását Moumou küldte kapásból a hálóba – 1:1. Alig telet el negyedóra, és már vezetett a DAC. Egy tetszetős akció végénb a bal oldalon, Ciganiks lefutotta védőjét, majd pontosan célzott – 2:1. A félidő előtt a vendégek második szöglete után, Dimun kiugratását követően pedig Sharani megszerezte a harmadik találatot – 3:1.

Fordulás után sem állt le a gólgyártás. A 68. percben Balić és Fábry akciója végén Krstović pofozta közelről hálóba a játékszert – 4:1. A montenegrói csatár nevéhez fűződik a meccs pillanata is. A 79. percben Balić ívelését vette le mellel, jobbról a bal lábára tette a labdát, ráfordult a kapura és kapásból kilőtte a bal felső sarkot – 5:1. A 85. percben Balić lábában maradt a hatodik találat, gyenge tizenegyesét ugyanis Križiak hárította.

Az egész 90 perc során aktívan játszott a DAC, összesen 30 lövési kísérlete volt, amiből 19 kaput talált. Mindkét ligetfalui kapus több bravúrt is bemutatott, így végül négygólos győzelemmel kezdtük meg a téli felkészülést.

Jövő szombatig hazai környezetben gyakorol a csapat, majd másnap, január 23-án elutazik a törökországi összpontosításra.

Joao Janeiro szombati keretében, Njie és Brunetti először léptek pályára szeptemberi súlyos sérüléseik óta. Davis és Blackman a panamai válogatottal készülnek a vb-selejtezőkre, Kalmár, Szendrei, Schäfer (izomprobléma) és Hahn (körömágy-gyulladás a jobb lábán) sérültek, Vera beteg, Jedlička pedig reggel edzett, majd a mérkőzésre pihenőt kapott. Ők mind hiányoztak a szombati keretből

Jövő szombatig hazai környezetben folytatja a felkészülést a csapat, majd másnap, január 23-án törökországi edzőtáborba utazik a DAC. Addig még egy edzőmérkőzés lesz, szerdán, január 19-én 16:30 órától az FTC látogat a MOL Arénába.

DAC 1904 - FC Petržalka 5:1 (3:1)

MOL Akadémia, Dunaszerdahely, 2022. január 15., szombat, 10:00 ó, napos idő, +4°C
Góllövők: 5. Moumou, 17. Ciganiks, 43. Sharani, 68. Krstović, 79. Krstović - 3. Kelemen
Játékvezető: Ruc - Pozor, Lalo, 100 néző
DAC: Vantruba - Andzouana, Kružliak, Beskorovainyi, Ciganiks - Nebyla, Dimun - Sharani, Bögi, Moumou - Krstović. 2. félidő: Veszelinov - Andzouana, Malý, Muhamedbegović, Brunetti - Njie, Balić - Verlinden, Veselovský, Fábry - Krstović. Edző: Joao Janeiro.
Petržalka: Sokol (46. Krížik) - Kuník (30. Vlasák), Tóth (46. Redeky), Nemec, Kohút (76. Krisztín) - Hronec (46. Slivka) - Danek, Gašparovič, Štefanec (46. Riznič), Sliacky (61. Hurný) - Kelemen (61. Harba). Edző: Mário Auxt.

dac1904