Fortuna Liga, rájátszás, 3. forduló: Hatgólos tűzijátékot hozott a DAC zsolnai vendégjátéka VIDEÓ

A rájátszás harmadik fordulóját követően is maradt a hatpontos különbség a DAC és a Žilina között, miután 3:3-as döntetlent hozott a két csapat vasárnapi összecsapása.

Fortuna Liga, rájátszás, 3. forduló: Hatgólos tűzijátékot hozott a DAC zsolnai vendégjátéka VIDEÓ
Fotó: TASR

Mindkét csapat aktívan kezdte a mérkőzést, de az első helyzet a hazaiak előtt adódott: Kaprálik lövése a kapu mellé ment. Az ezúttal feketében játszó sárga-kékek fokozatosan átvették a kezdeményezést, uralták a középpályát, és volt, hogy percekre eldugta a labdát a hazai csapat elől. A tízedik perc környékén Petráš kapusnak kétszer is akadt dolga – előbb Ramirez próbálkozását fogta magabiztosan, majd Balić pontos lövését tolta a léc fölé. A 21. percben aztán kiszakadt a gólzsák. Andzouana találta meg Ramirezt, aki védőjét faképnél hagyva Petráš mellett a kapuba lőtt. Nem sok hiányzott, hogy percekkel később már kettővel vezessenek a vendégek, de előbb Blackman maradt le egy átadásról a kapu torkában, majd Nebyla fejese csattant a felső lécen. A kimaradt helyzetek megbosszulták önmagukat: Rusnák kevergetett a tizenhatoson belül, Davist két csellel is becsapta, majd laposan a túloldalon érkező Ďurišnak passzolt, akinek már csak az üres kapuba kellett továbbítania.

Alig telt el pár perc, újfent a vendégeknél volt az előny, Balić a tizenhatoson kívülről gyönyörűen tekert a bal felsőbe. Csakhogy ezúttal sem tartott sokáig az öröm, a túloldalon ugyanis Davis a tizenhatoson belül szabálytalanul állította meg Kaprálikot, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit aztán Kurminowski magabiztosan értékesített is. Nyolc perc volt hátra az első félidőből, de ez még elég volt ahhoz, hogy újabb két gól szülessen. A 41. percben Ďuriš fejesével megszerezte a vezetést a Žilina, csakhogy a DAC-nak még a lefújás előtt sikerült egyenlítenie. Ramirez előbb közelről ollózó mozdulattal célt tévesztett, pár perccel később viszont már eredményes volt: éles szögből leadott lövése utat talált a kapuba.

A második félidőben már jobban ügyeltek a csapatok a védekezésre, így a játék irama kissé alább is hagyott, helyzetből is kevesebb adódott. Az 53. percben Jedličkának kellett védenie bravúrral Gono próbálkozását, majd szintén a zsolnai játékos került helyzetbe, de lövése elakadt Kružliakban. A hajrában Blackman előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de csúnyán ellőtte keresztbe a labdát. Az utolsó percekben egyik csapat sem tudott felülkerekedni a másikon, így a mérkőzés 3:3-as döntetlennel ért véget, ami azt jelenti, hogy a tabellán maradt a hatpontos különbség a két csapat között.

A mérkőzés: MŠK Žilina – FC DAC 1904 3:3

A szombaton játszott mérkőzésekről ITT írtunk bővebben.
 

Eredmények: 

Felsőház:

ŠK Slovan Bratislava – FC ViOn Zlaté Moravce 4:1 (0:1)

Gólszerzők: 47. Ratão, 54., 80. Moha, 88. Ožbolt – 45+2. Čonka

AS Trenčín – FC Spartak Trnava 0:1 (0:0)

Gólszerző: 76. Ristovski (11-esből)

MŠK Žilina – FC DAC 1904 3:3 (3:3)

Gólszerzők: 30., 41. Ďuriš, 36. Kurminowski (11-esből) – 22.,45+1. Ramírez, 33. A. Balić
 

Alsóház:

FC Nitra – MFK Ružomberok 1:0 (0:0)

Gólszerző: 73. Kolčák

Piros lap: 90+3. Kochan (RUZ)

FK Pohronie – ŠKF Sereď 1:2 (0:1)

Gólszerzők: 90+1. Župa – 13. Lačný, 68. Eneji

MFK Zemplín Michalovce – FK Senica 1:0 (0:0)

Gólszerző: 90. Trusa


A bajnokság állása:

Felsőház:

Alsóház:

Góllövőlista:

Kalmár (DAC) – 13 gól
Balaj (ViOn) – 13 gól
Ramirez (DAC) – 12 gól
Ratao (Slovan) – 12 gól
Kurminowski (Žilina) – 11 gól
Divković (DAC) – 9 gól
Bichakchyan (Žilina) – 9 gól
Čataković (Trenčín) – 9 gól
Holman (Slovan) – 8 gól
Faško (Nitra) – 8 gól

(tt)