*á.š Fortuna Liga: Pohronie – kettőből kettő! | DAC

Fortuna Liga: Pohronie – kettőből kettő!

Már nem a Pohronie a Fortuna Liga sereghajtója, miután kedden a 18. fordulóból elhalasztott mérkőzésen legyőzte a Sereď együttesét.

Fortuna Liga: Pohronie – kettőből kettő!
Fotó: TASR

Ennél jobb kezdést nem is kívánhatott volna a Pohronie, amely a tavaszi szezonrajt előtt két elmaradt mérkőzését pótolta az elmúlt napokban. Szombaton az átalakulóban lévő Nitrát fektette két vállra, kedden délután pedig Aranyosmarótról is elhozta a három pontot, ahol a Sereď együttesével mérkőzött meg.

A garamszentkeresztiek voltak közelebb a gólszerzéshez, de az első 45 percben egyik háló sem rezdült meg. A folytatásban aztán felpörögtek az események: az 59. percben a játékvezető azonnali piros lappal kiszórta a szabálytalankodó Hučkót, három perccel később pedig a Pohronie ki is használta az emberelőnyt. A tizenhatosba betörő Fadera tette középre a labdát, a menteni igyekvő Mečiar viszont a saját kapujába blokkolta a játékszert. Alig telt el tíz perc, már kettővel vezetett a Pohronie: az öngólt szerző Mečiar a tizenhatoson belül kaszálta el Faderát, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest maga a sértett végezte el – higgadtan a kapu bal oldalába passzolt. Az I-re a pontot Da Silva tehette volna fel, de óriási helyzetben Yakubu kapus lábát találta el.

A Pohronie győzelmével egészen a kilencedik helyre jött fel, a sereghajó pozíciójába pedig a Senica került.


Eredmény:

ŠKF Sereď – FK Pohronie 0:2 (0:0)

Gólszerzők: 62. Mečiar (öngól), 71. Fadera (11-esből)

Piros lap: 59. Hučko (SER)


A bajnokság állása a mérkőzés után:

Góllövőlista:

Kalmár (DAC) – 11 gól
Balaj (ViOn) – 11 gól
Kurminowski (Žilina) – 9 gól
Ratao (Slovan) – 9 gól
Bichakhchyan (Žilina) – 9 gól
Divković (DAC) – 8 gól
Faško (Nitra) – 8 gól
Holman (Slovan) – 8 gól
Ramirez (DAC) – 7 gól
Strelec (Slovan) – 7 gól

(tt)