*á.š Fortuna Liga: Fontos három pontot szerzett a Spartak, győzni tudott a sereghajtó Pohronie | DAC

Fortuna Liga: Fontos három pontot szerzett a Spartak, győzni tudott a sereghajtó Pohronie

A Fortuna Liga 17. és 18. fordulójából elhalasztott mérkőzést pótoltak szombaton.

Fortuna Liga: Fontos három pontot szerzett a Spartak, győzni tudott a sereghajtó Pohronie
Fotó: TASR

A tavaszi szezon hivatalosan ugyan csak jövő héten veszi kezdetét, viszont már most szombaton is bajnoki mérkőzéseket rendeztek – az őszi szezon folyamán elhalasztott két találkozót pótoltak.

Gólgazdag mérkőzést hozott Aranyosmaróton a ViOn és a Spartak Trnava összecsapása. A hazaiak viszonylag korán, már a 12. percben megszerezték a vezetést: egy távoli beadással remekül találták meg a védelem mögé berobbanó Hrnčárt, aki Rusovval szemben nem hibázott. Közel voltak az újabb gólszerzéshez az aranyosmarótiak, mégis a nagyszombatiaknak sikerült egyenlíteniük. Cabral beadása Bukatát találta meg középen, aki kényelmesen a jobb kapufa mellé helyezett. Öt perc elteltével újfent a hazaiaknál volt az előny, miután Kyziridis mattolta Rusovot. Megint gyorsan jött a vendégek válasza, Bukata ezúttal fejjel egyenlített. Közvetlenül a szünet előtt a Spartak a vezetést is megszerezte: egy védelmi hibát követően három nagyszombati törhetett kapura, végül Bamidele Isa mattolta a hazai kapust. Alig kezdődött el a második félidő, máris eldőlni látszott a mérkőzés. Cabral ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Twardzik értékesítette. A továbbiakban is a vendégek előtt adódtak komolyabb helyzetek, a hazaiak hiába próbálkoztak, a kétgólos hátrány soknak bizonyult. A végén még az aranyosmarótiaktól kiállították Balajt, de ez már nem osztott, nem szorzott, a Spartak begyűjtötte a három pontot, ezzel megelőzte közvetlen ellenfelét a tabellán.

Szintén győzelemnek örülhetett a sereghajtó Pohronie, amely az átalakulófélben lévő Nyitrát fektette két vállra. A hazaiak már 12 perc elteltével megszerezték a vezetést, miután a tizenhatoson belül buktatták Bangalát, a megítélt büntetőt pedig Da Silva értékesítette. A nyitraiaknak még az első félidőben sikerült egyenlíteniük: Pagliuca mesterien tekert jó húsz méterről a bal felsőbe, Hrdlička hiába nyújtózkodott. A második félidő elején kétszer is forró volt a helyzet a hazai kapu előtt, de aztán fokozatosan átvették a kezdeményezést a garamszentkeresztiek. Mazan próbálkozása még a kapufán csattant, Fadera elől pedig az utolsó pillanatban tisztáztak. A hajrába érve aztán megtört a jég: Štrba elé érkezett egy lepattanó, a védő pedig hét méterről nem hibázott. A végére a nyitraiak kitámadtak, ezt pedig kihasználták a hazaiak. A ráadás harmadik percében Da Silva adta meg a kegyelemdöfést. Győzelmével a Pohronie ugyan maradt az utolsó helyen, de még egymeccses hátrányban van a többiektől: a Sereď elleni találkozót kedden pótolják.


Eredmények:

FC ViOn Zlaté Moravce – FC Spartak Trnava 2:4 (2:3)

Gólszerzők: 12. Hrnčár, 30. Kyziridis – 25., 37. Bukata, 45+1. Bamidele Isa, 48. Twardzik (11-esből)

Piros lap: 90+1. Balaj (ViOn)

FK Pohronie – FC Nitra 3:1 (1:1)

Gólszerzők: 13.,90+3. Da Silva (az elsőt 11-esből), 80. Štrba – 30. Pagliuca


A bajnokság állás a mérkőzések után:

Góllövőlista:

Kalmár (DAC) – 11 gól
Balaj (ViOn) – 11 gól
Kurminowski (Žilina) – 9 gól
Ratao (Slovan) – 9 gól
Bichakhchyan (Žilina) – 9 gól
Divković (DAC) – 8 gól
Faško (Nitra) – 8 gól
Holman (Slovan) – 8 gól
Ramirez (DAC) – 7 gól
Strelec (Slovan) – 7 gól


(tt)