Fortuna Liga, 6. forduló: A sereghajtó ellen már összejön a DAC-nak?

A hétvégén a 6. fordulóval folytatódik a Fortuna Liga 2019/2020-as kiírása, amelyben a DAC a sereghajtó nyitraiak otthonába látogat.

Fortuna Liga, 6. forduló: A sereghajtó ellen már összejön a DAC-nak?
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

Sorozatban három nyeretlen mérkőzésen van túl a bajnokságban a DAC, amely előbb a Sereďtől, majd a Trenčíntől is kikapott, egy hete pedig csupán döntetlenre futotta a Michalovcéval szemben. Peter Hyballa vezetőedző szerint csapata nem játszott rosszul, a MOL Aréna közönsége viszont ezzel nem feltétlenül értett egyet, amely a nagymihályiak ellen többször is füttykoncerttel fejezte ki nemtetszését.

Így vagy úgy, a DAC-nak alaposan össze kell magát kapnia, ugyanis az elmúlt három bajnokin szerzett 1 pont édeskevés. A sárga-kékek ugyan így is a tabella harmadik helyén állnak, az összképet viszont rombolja, hogy nyolcpontos hátrányban vannak a listavezető Slovannal és második helyen tanyázó Žilinával szemben.

A DAC számára remek alkalom lehet a hétvégi bajnoki arra, hogy kilábaljon a gödörből, ugyanis annak a Nitrának az otthonában lép pályára, amely eddigi öt bajnokijából négyszer vereséget szenvedett – egyetlen győzelmét a Sereď ellen aratta.

A sárga-kékek és a nyitraiak az előző szezonban csak kétszer találkoztak, mindannyiszor az alapszakaszban, és mindannyiszor a DAC örülhetett győzelemnek. Előbb egy fordulatos meccsen 3:2-re nyertek Nyitrán, majd a MOL Arénában arattak 1:0-s győzelmet.

A legutóbbi eredmény: FC DAC 1904 – FC Nitra 1:0

A bajnoki forduló első mérkőzését már pénteken lejátsszák, amelyen a Senica fogadja az aranyosmarótiakat. Mindkét csapat kiszámíthatatlanságáról híres, így abszolút kétesélyes találkozóra van kilátás.

A poraiból feltámadni látszó Trenčín újfent a három pont begyűjtésére készül, ehhez viszont azt a Pohroniét kell legyőznie, amely az utóbbi három bajnokiján veretlen maradt, miközben olyan csapatokat tréfált meg, mint a Ružomberok és a Spartak Trnava. Utóbbi két csapat éppen a hétvégén mérkőzik meg egymással Rózsahegyen. A Michalovce a Sereď esetleges legyőzésével menekülne tovább a tabella alsó feléből.

A DAC-Nitra találkozó mellett a forduló rangadóját is vasárnap rendezik: a Slovan és a Žilina Pozsonyban mérkőzik meg egymással, amelyet követően valamelyik csapat biztos, hogy elveszíti 100%-os formáját. Bár a zsolnaiak akár meglepetést is okozhatnak, viszont nem kis fegyverténynek számít, hogy a Slovan csütörtökön legyőzte a görög PAOK-ot az Európa-ligában.


A 6. forduló műsora:

Augusztus 23. (Péntek)

FK Senica – FC ViOn Zlaté Moravce (19:00)


Augusztus 24. (Szombat)

FK Pohronie – AS Trenčín (19:00)

MFK Ružomberok – FC Spartak Trnava (19:00)

MFK Zemplín Michalovce – ŠKF Iclinic Sereď (19:00)


Augusztus 25. (vasárnap)

ŠK Slovan Bratislava – MŠK Žilina (17:30)

FC Nitra – FC DAC 1904 (19:15)

 

A bajnokság állása:

(tt)