DAC-Michalovce – Hyballa: Nem azért vagyok itt, hogy seggbe rúgjanak

A DAC hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Michalovce csapatával. Edzői vélemények:

DAC-Michalovce – Hyballa: Nem azért vagyok itt, hogy seggbe rúgjanak
Fotók: Cséfalvay Á. András (További képekért kattints a fotóra!)

Peter Hyballa (FC DAC 1904):

„Ismét rosszul kezdtük a mérkőzést, Divković labdavesztése után rosszul oldottuk meg a szituációt a védelemben, és kaptunk egy gólt. Utána aztán domináltunk, akárcsak a Trenčín ellen. Jó mérkőzést játszottunk, az első félidőben 3-4 lehetőségünk volt. A félidei eredmény nehéz volt a fiatal csapatunk számára, Kalmár és Ronan is hiányzott a középpályáról. A második félidő elején ismét domináltunk, jók voltak a letámadások, majd a csere után sikerült kiegyenlítenünk. A magunk játékát játszottuk, igazi Hyballa-stílusban futballoztunk. A múlt szezonban sikerült az utolsó akciókat góllal zárnunk, de ez most nem sikerül. Gratulálok a játékosoknak, elégedett vagyok velük, kijár nekik az elismerés.

Megtettek mindent, csapatként játszottak. A fociban a gólok döntenek, érvényesíteni kell a helyzeteket.

A csapat újoncával Andrej Fábryval kapcsolatban Hyballa elmondta, egyelőre nincs top formában, ezért kapott csak 30 percnyi játéklehetőséget. „Az elképzelés az volt, hogy oldalra játssza a labdákat Davisnek és Blackmannek, de még nem teljesen fit, az pedig az én feladatom, hogy mielőbb felkészüljön.

Szükségünk van a gyors szélső játékosokra. Fábrynak nagyon jó lába van, kell még neki 3-4 hét, hogy topformában legyen”

Davissel kapcsolatban az edző megjegyezte, a Gold Cup-szereplés után továbbra sincs a legjobb formában, ezért nem kapott a kezdőcsapatban helyet, Koštrna és Blackman viszont annál inkább.

 „Hogy krízis lenne a csapatban? Azt nevezném krízisnek, ha egy gyermekeket szállító menekülthajó elsüllyed a tengerben. Tavaly még mindenki a mellét verte, és azt kiabálta, hogy Hyballa a sztár. És, hogy mit szólok a szurkolói reakciókra? Szeretem ezt az országot, szeretem ezt a klubot, de ha valaki beszól, akkor visszaszólok. Nem azért vagyok itt, hogy seggbe rúgjanak, nem úgy neveltek a szüleim.

Jan Van Daele sportigazgatóval és Világi Oszkár tulajdonossal folyamatosan egyeztetünk. Tudjuk, hogy kulcsjátékosok távoztak, és fiatalok érkeztek a helyükre. Akárcsak a Trencsén ellen, most is jó meccset játszottunk.”

Anton Šoltis (MFK Zemplín Michalovce):

Elégedettek vagyunk, ponttal távozunk. Tudtuk, hogy a Dunaszerdahely egészpályás aktív pressingre fog építeni. Vezetést szereztünk, kár az ellentámadásokért. Könnyű labdákat veszítettünk el, főleg a második félidőben. Elégedettek vagyunk az egy ponttal, a szerencse is mellénk állt, de veszélyesebbek is lehettünk volna.

27 éves nigériai játékosukkal, Sidibével kapcsolatban az edző elmondta, három napja érkezett a csapathoz. „Begyűjtött egy sárgát, rizikóztunk, nehogy még egyet kapjon. Meg kell ismernünk egymást, és sokat kell dolgoznunk.”


(parameter/fcdac.sk)