*á.š Fortuna Liga, 17. forduló: Hazai szezonzáró a MOL Arénában | DAC

Fortuna Liga, 17. forduló: Hazai szezonzáró a MOL Arénában

Az őszi szezon utolsó hazai mérkőzésén lép pályára szombaton a DAC, amely a Nitra együttesét fogadja.

Fortuna Liga, 17. forduló: Hazai szezonzáró a MOL Arénában
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

A 2019-es év 16. és egyben utolsó hazai bajnokijára készül a DAC, amelynek egy héttel ezelőtt hatmeccses veretlenségi sorozata szakadt meg azzal, hogy kiütéses 0:5-ös vereséget szenvedett a nem túl acélos Michalovce otthonában. A fiaskó ellenére a dunaszerdahelyi sárga-kékeknek sikerült megőrizniük második helyüket a tabellán – erre törekednek majd a szombati találkozón is, amelyen az utolsó előtti helyen tanyázó Nitrát fogadják.

A Zobor alatti együttes nemrégiben edzőváltáson esett át: Marián Süttö helyét az addigi asszisztense, Geri Gergely vette át, az eredmény pedig nem maradt el – a nyitraiak az ezt követő három bajnokin hét pontot szereztek úgy, hogy még gólt sem kaptak.

„Nem számítok könnyű meccsre, a legutóbbi jó eredményeik után a nyitraiak fel lesznek tüzelve. Meggyőződésem azonban, hogy ha képesek leszünk a saját játékunkat produkálni és az első félidőben betalálunk, akkor a második játékrészt megnyerjük és otthon tartjuk a három pontot. Az év utolsó hazai meccse vár ránk, így bízunk benne, hogy a szurkolók nagy számban jönnek ki és buzdítani fognak minket, mint mindig. Remélhetőleg győzelemmel búcsúzunk a hazai pályától”

– nyilatkozta a DAC labdarúgója, Andrej Fábry a klub honlapjának.

A két csapat legutóbb a 6. fordulóban találkozott Nyitrán. Azon a mérkőzésen a hazaiak Ristovski találatával szereztek vezetést, de két perccel később Koštrna egyenlíteni tudott, a második félidő elején pedig Fábry megszerezte a győzelmet jelentő gólt.

A szombati mérkőzésről biztosan hiányozni fog Kristián Koštrna, akivel váratlanul befejezte az együttműködést a DAC. Továbbá sérülés miatt Kalmár Zsolt sem lesz bevethető, így Peter Hyballa vezetőedzőnek lesz mit tennie, hogy pótolja a hiányzó alapembereket.

A két csapat legutóbbi mérkőzése: FC Nitra – FC DAC 1904 1:2

A forduló első mérkőzését már pénteken lejátszották, ezen a Spartak Trnava fogadta a Ružomberok csapatát, és Yilmaz két találatának köszönhetően Nagyszombatban maradt a három pont. A rózsahegyiek augusztus 31. óta először szenvedtek vereséget a bajnokságban.

A Michalovce a Sereď vendégeként bizonyíthatja, hogy a dunaszerdahelyiek elleni gólzápor nem csak egyszeri fellángolás volt. Az idén masszív középcsapatként szuperáló Zlaté Moravce a kiszámíthatatlan Senicát fogadja, míg a Trenčín azt a Pohroniét látja vendégül, amely egy hete megszerezte első pontját az új vezetőedző, Radványi Miklós irányítása alatt.

Vasárnap igazi rangadóval zárul a forduló: a három bajnoki óta nyeretlen, de így is a dobogó legalsó fokán helyet foglaló Žilina az éllovas Slovant fogadja.


A 17. forduló műsora:

November 30. (szombat)

FC DAC 1904 – FC Nitra (13:30)

ŠKF Iclinic Sereď – MFK Zemplín Michalovce (14:00)

FC ViOn Zlaté Moravce – FK Senica (14:00)

AS Trenčín – FK Pohronie (14:00)


December 1. (vasárnap)

MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava (15:00)


Eddigi eredmény:

FC Spartak Trnava – MFK Ružomberok 2:0 (1:0)

Gólszerző: 34., 63. Yilmaz


A bajnokság állása:

(tt)