DAC: Távozik a csapattól Koštrna!

Az őszi idény zárása előtt távozik a DAC csapatától Kristián Koštrna – számolt be róla a Šport napilap.

DAC: Távozik a csapattól Koštrna!
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

„A Michalovce elleni 5:0-s vereség után kedden felhívott a sportigazgató, és elmondta, a klub azt szeretné, ha befejeznénk a közös munkát. Nyáron lejárt volna a szerződésem, a DAC-ban pedig a jövő csapatát építik. Megegyeztünk, hogy a továbbiakban már nem szerepelek az együttesben, januártól új csapatot kereshetek magamnak”

– nyilatkozta a 25 éves hátvéd.

A klub pénteken adott ki hivatalos közleményt a játékos helyzetével kapcsolatban, amely szerint Kristián Koštrna személyi okok miatt felmentést kapott a csapattal való munkavégzés alól a szezon őszi felének utolsó két hetére. "A játékosnak továbbra is érvényes szerződése van a klubbal, amely 2020 nyarán jár le" - áll a klub közleményében.

Koštrna nem érez haragot, inkább köszönetet mondott a lehetőségért, a csapatnak pedig azt kívánja, hogy nyerje meg a Slovnaft Cupot, a bajnokságban pedig legalább a második helyen végezzen. Egyelőre nem tudni, hogy a labdarúgó hol folytatja pályafutását, de nem zárkózik el a külföldi bajnokságok elől sem.

Koštrna 69 meccsen viselhette a DAC mezét, a csapatban nyújtott játékával pedig Pavel Hapal szövetségi kapitány figyelmét is felhívta, aki beválogatta a nemzeti csapat bő keretébe.


-para-