*á.š Fortuna Liga, 11. forduló: DAC-nélküli hétvége az élvonalban | DAC

Fortuna Liga, 11. forduló: DAC-nélküli hétvége az élvonalban

Ezúttal is a halasztás sorsára jutott egy mérkőzés a Fortuna Ligában, mégpedig a dunaszerdahelyi sárga-kékeké.

Fortuna Liga, 11. forduló: DAC-nélküli hétvége az élvonalban
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az elmúlt két forduló során a DAC a késsel játszott, ugyanis a Michalovcét még sikerült legyőznie egy hajrában szerzett találattal, de legutóbb a Skalica ellen ez már kevés volt – Kalmár 83. percben szerzett találatára Baumgartner a 90. minutumban válaszolt. Hétközben a Slovnaft Cupban voltak érdekeltek a sárga-kékek, akik ezúttal nem bíztak semmit a véletlenre, 10:1-re tömték ki a Kalinovo együttesét. A hétvégén pihenő vár a fiúkra, mivel a MOL Arénában közel hat év után gyepszőnyeget cseréltek, így a Ružomberok elleni tervezett bajnokit november 18-ra halasztották.

Ettől függetlenül nem áll meg az élet az élvonalban. A Slovan csütörtökön gyenge játékkal kikapott az Európa Konferencia Liga csoportkörében a Pjunik Jereván vendégeként, így Vladimír Weissék nem várják túl jó hangulatban a hétvégi fordulót. Ami akár végzetes is lehet, hiszen egyik legnagyobb riválisuk és közvetlen üldözőjük, a Spartak Trnava otthonába látogatnak.

A zsolnaiak győzelmen kívül mást nem szívesen fogadnának el a sereghajtó és még mindig nyeretlen liptószentmiklósiak ellen. Bár jól emlékezhetünk rá, hogy a tavalyi újonc az elmúlt szezonban kétszer is meglepetést okozott a šošonok ellen. A veretlen és ezáltal a dobogó legalsó fokán álló Podbrezová az ellen a Trenčín ellen növelheti pontjainak számát, amely legutóbbi három mérkőzését egyaránt elveszítette. Újoncok csatája zajlik Besztercebányán, ahol a Skalica vendégeskedik, a Zlaté Moravce pedig a Michalovce ellenében menekülne az utolsó hely elől.


A 11. forduló programja:

Szeptember 16. (péntek)

MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Skalica (17:30)


Szeptember 17. (szombat)

MŠK Žilina – MFK Tatran Liptovský Mikuláš (16:00)

FC ViOn Zlaté Moravce – MFK Zemplín Michalovce (18:00)

FK Železiarne Podbrezová – AS Trenčín (18:00)


Szeptember 18. (vasárnap)

FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava (17:30)


A bajnokság állása:

Góllövőlista:

Krstović (DAC) – 6 gól
Poliekva (B. Bystrica) – 5 gól
Hrnčár (Slovan) – 5 gól
Myslovič (Žilina) – 4 gól
Regáli (Ružomberok) – 4 gól
Cobnan (Podbrezová) – 4 gól
Ďuriš (Žilina) – 4 gól

(tt)