*á.š Slovnaft Cup: Tíz góllal tömte ki ellenfelét a DAC, Krstović triplázott | DAC

Slovnaft Cup: Tíz góllal tömte ki ellenfelét a DAC, Krstović triplázott

A DAC tíz gólt lőve győzött a TJ Baník Kalinovo otthonában, így bejutott a Slovnaft Cup 4. fordulójába.

Slovnaft Cup: Tíz góllal tömte ki ellenfelét a DAC, Krstović triplázott
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

Adrian Guľa ezúttal is a kezdőben adott helyet több cserejátékosnak – Veszelinov mellett Kalmár, Ciganiks, Nebyla és Gavrić is az első perctől kezdve a pályán volt.

Hamar megmutatkozott a két csapat közti szintkülönbség, ezt pedig a sárga-kékek már a második percben gólra is váltották. Kalmár szögletből ívelt a hazai tizenhatosba, Nebyla pedig fejjel a kapu hosszú oldalába csúsztatta a labdát. Még a mérkőzés tízedik percében sem jártunk, a szlovák középpályás pedig máris duplázott. Kalmár ezúttal balról passzolt a hazai kapu elé, és meg is találta két védő között Nebylát, aki jó ütemben tette bele a lábát, a labda pedig a jobb kapufáról a hálóban köt ki. Nem sokkal később mesterhármast szerezhetett volna Nebyla, de nagy helyzetben nem találta el a hazai kaput, majd Szánthó fejelt szintén mellé. A Kalinovo ugyan olykor-olykor felhozta a labdát a DAC tizenhatosáig, ott viszont veszélyesebb szituációt képtelen volt kialakítani. Nem úgy a túloldalon! A 20. percben létszámfölényben vezetett ellentámadást a DAC, aminek a végén Krstović hozta kihagyhatatlan helyzetbe Ciganiksot, ő pedig Jonášsal szemben nem is hibázott. Röviddel később a montenegrói támadó ugyan még éles szögből a kapu mellé lőtt, de aztán nem sokkal később ő is meglőtte a maga gólját. Sőt, hat percre rá másodszor is betalált. Jonáš kapus kiejtett a kezéből egy egyszerű beadást, a szemfüles Krstović pedig köszönte szépen, az üres kapuba passzolt. A hazaiak kapusát olykor zavarba lehetett hozni, így történt a 40. perc környékén is, de még sikerült azelőtt rávetnie magát a labdára, hogy Szánthó elorozta volna tőle. Már mindenki a szünetre készülődött, amikor hatodszor is betalált a DAC. Ciganiks hozta fel a labdát a bal oldalon, középre passzolt Gavrićhoz, aki egy csellel becsapta Vilhant, majd védhetetlenül a hosszú felsőbe lőtt.

A második játékrész meglepetésre hazai találattal kezdődött. Melicher kapott labdát a DAC tizenhatosának határán, majd nem sokat teketóriázott, kilőtte a bal alsót. Veszelinov mozdulatlanul nézte. Csakhogy, mielőtt még abban kezdhettek volna bízni a hazaiak, hogy szorossá teszik a találkozót, újfent lecsaptak a vendégek. Két perccel a hazai gól után Nebyla passzírozta oda a labdát Gavrićnak, aki a kimozduló Jonáš felett a kapuba emelt. Továbbra is támadásban maradt a DAC, négy perccel később pedig újfent a hazai kapuban táncolt a labda. Egy szögletet követően Krstović közelről a felső lécre fejelt, a kipattanó viszont Kalmárhoz került, aki a tizenhatos határáról a kapu bal oldalába csavart. A hazaiak – amikor fel tudták hozni a labdát – szélről érkező beadásokkal próbálkoztak, de ezeket Veszelinov rendre gond nélkül begyűjtötte. A 70. percben kilencedik góljukat szerezték a sárga-kékek: a teljesen üresen álló Dimun közelről nem tudott kapuba küldeni egy jobbról érkező beadást, de sikerült megtartania a labdát. Kissé kisodródva a csereként beállt Moumouhoz passzolt, aki a tizenhatos határáról, jobbal védhetetlenül a bal felsőbe tekert. Három perccel később büntetőhöz jutottak a vendégek, miután Ramadant buktatták a hazai tizenhatoson belül. Jonáš ugyan rajta volt a labdán, de nem tudta hárítani Krstović büntetőjét, aki így csapata tízedik és saját maga harmadik találatát szerezte. Az utolsó negyedórában többször is megszerezhette volna a tizenegyedik találatát is a vendég csapat, de Dimun lövése a felső lécen csattant, Moumou kulcspassza Krstović felé elakadt egy védőben, majd Jonáš hárította bravúrral Krstović közeli fejesét.

A DAC megérdemelten győzött, így bejutott a Slovnaft Cup negyedik fordulójába.

A mérkőzés: TJ Baník Kalinovo – FC DAC 1904 1:10


Eredmény:

TJ Baník Kalinovo – FC DAC 1904 1:10 (0:6)

Gólszerzők: 53. Melicher – 2., 9. Nebyla, 20. Ciganiks, 27., 33., 74 Krstović (a harmadikat 11-esből), 45., 55. Gavrić, 59. Kalmár, 70. Moumou


(tt)