*á.š DAC-Nebyla: A gyors gól jó értelemben felheccelt minket | DAC

DAC-Nebyla: A gyors gól jó értelemben felheccelt minket

Sebastian Nebyla, DAC húszéves középpályása megszerezte első találatát sárga-kék színben. 

DAC-Nebyla: A gyors gól jó értelemben felheccelt minket
Fotó: Cséfalvay Á. András

„Nagyon sokat segített a gyors gól. Először voltam eredményes a DAC-ban, és nagyon hálás vagyok a gólért, akárcsak a győzelemért. Bárcsak pénteken is sikerülne gyorsan előnybe kerülni, ami bizonyosan jó hatással lenne ránk, és a saját játékunkat játszhatnánk. Nem mondanám, hogy laza volt a tegnapi meccs, hiszen a nagy célunk eléréséért futballoztunk. A kényelmes vezetésünk tudatában kaptunk két elkerülhető gólt, de az eredményt higgadtan megőriztük” – állapította meg az Európa Konferencia Ligáért zajló play-off DAC - Liptovský Mikuláš (4:2) keddi elődöntőjét követően Sebastian Nebyla, aki már a 8. percben megszerezte a végül hatgólos összecsapás első találatát.

A húszéves középpályás a 29. élvonalbeli találkozóján első alkalommal talált be. „Örülök, hogy egy ilyen fontos meccsen esett. Úgy gondolom, a gyors gól jó értelemben felheccelt minket. A találatomat a családomnak és a hozzám legközelebb állóknak ajánlom, akik jóban-rosszban mellettem állnak. A magam részéről és csapatszinten is örülök a gólnak, a srácok már nagyon kívánták nekem, hogy végre megszülessen.”

Az első lépést tehát megtette a csapat, az EKL-be való bejutáshoz azonban még a döntőbeli akadályt is le kell küzdenie. Ez pedig a Trenčín együttese lesz, amelyet a sárga-kékek a play-off pénteki döntőjében a MOL Arénában látnak vendégül 20:00 órától. „Természetesen a fináléban is győzelmi szándékkal lépünk pályára. Bízom benne, hogy sikerrel járunk. Tudjuk, hogy a Trenčín jelenleg remek formában van, sorozatban nyeri a meccseket. Nehéz összecsapás vár ránk, ám mi remekül felkészülünk, és győzni akarunk. Tisztában vagyunk azzal, mi a tét, ki akarunk jutni az európai kupaporondra – ez a célunk.”


(dac1904.sk)