Zsolnai kapussal erősített a DAC

Samuel Petráš a DAC második nyári szerzeménye. A dunaszerdahelyiek vezetősége megegyezett a Žilinával és a 23 éves kapussal a 2022/23-as szezon végéig szóló vendégjátékáról, emellett a klub elővásárlási jogot is szerzett.

Zsolnai kapussal erősített a DAC
Fotó: dac1904.sk

A Rajec városából származó hálóőr a zsolnai labdarúgás neveltje, ahol 2007 óta fokozatosan az összes korosztályos csapatot megjárta. A 2015/16-os idényben a fiatalabb ifikkel (U17) szlovák bajnoki címet szerzett, két évvel később ezt a sikert az U19-esek között is megismételte. A koronavírus-járvány által fémjelzett 2019/20-as évad végén mutatkozhatott be az élvonalban, amikor is a „Sosonok” elsőszámú kapusaként minden mérkőzésen ő védett a rájátszásban. Ezt a következő idényben is megismételte, a Fortuna Liga egyetlen játékosaként nem hiányzott egy percet sem a pályáról. A tavalyi szezonban Ľubomír Belkoval váltakoztak a kapuban, amely során további 14 meccsen védhetett. A Fortuna Ligában összesen 53 alkalommal lépett pályára, hét találkozót hozott le kapott gól nélkül.

„Boldog vagyok, meg akarom mutatni az edzőknek és mindenkinek, akiknek rám esett a választásuk, hogy jól döntöttek. Várom már, hogy szurkolók előtt futballozhassak, Dunaszerdahelyen mindig kiváló a hangulat. Komoly motivációt jelent, hogy nekik is a legjobb formám mutassam. Bízom benne, hogy mindegyik mérkőzésen győztes érzelmekkel ajándékozhatjuk meg őket. Váltani akartam és hosszú évek után Zsolnán kívül is próbára tenni magam. A DAC-hoz való igazolásomra előrelépésként tekintek, kiváló az itteni háttér. Azt várom, hogy már csütörtökön átélhetem a megtelt lelátók érzését, a csodálatos szurkolókat és főleg a visszavágó előtt jó kiindulási pontot biztosító győzelmet” – jelentette ki Samuel Petráš a szerződése aláírását követően, aki Dunaszerdahelyen a 99-es számú mez tulajdonosa lesz.

Samuel Petráš a 17, 20 és 21 éven alatti korosztályos válogatottakban is képviselte Szlovákiát. 192 cm-es magasságával kiváló fizikai paraméterekkel rendelkezik, de a jó lábmunka és a megbízható teljesítmény is az erényei közé tartozik.

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy rendkívül tehetséges, kiváló paraméterekkel rendelkező, érdekes kapus érkezik a klubunkhoz. Nemcsak a testfelépítése remek, de lábbal is jól bánik a labdával. Samo egy minőségi fiatal hálóőr, akiben benne van a további hatalmas fejlődés lehetősége. Az érkezése választ jelent Ricardo sérülésére, szükségünk van egy erős kapusszekcióra. Azzal, hogy Veszelinov Dani felkészült és Somorjáról elhoztuk Mišo Trnovskýt, fontos volt, hogy legyen olyan kapusunk, aki jól ismeri a szlovák bajnokságot és tudja, milyen stílusban szeretnénk futballozni. Lehetőség nyílt Samo Petráš megszerzésére, és örülök, hogy ezt ki is használtuk. Bízom benne, hogy teljesíti az elvárásainkat, sőt remélhetőleg még felül is múlja majd azokat” – állapította meg Adrian Guľa vezetőedző.

„Ricardo elhúzódó sérülése miatt meg kellett erősítenünk a kapusposztot. Samo egy olyan hálóőr, aki már bizonyított a Fortuna Ligában, a futballfilozófia szempontjából a konstruktív támadásépítés az erőssége. Ez lesz az első Zsolnán kívüli szerepvállalása a professzionális pályafutása során és bízunk benne, hogy egy sikeres közös munka előtt állunk, amely során a DAC színeiben is megvillantja az erősségeit. Sok szerencsét és sikert kívánunk neki sárga-kékben” – üdvözölte Petrášt a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.
 

(dac1904.sk)