*á.š Vida Máté távozik a DAC-tól!  | DAC

Vida Máté távozik a DAC-tól! 

A szezon végén távozik a DAC labdarúgócsapatától Vida Máté, az együttes hatszoros magyar válogatott középpályása.

Vida Máté távozik a DAC-tól! 
Fotó: Cséfalvay Á. András archív felvétele

A játékos ezt az M1 csatorna érdeklődésére erősítette meg, hozzátéve, hogy magyar és külföldi ajánlatai is vannak.

A 25 éves futballista tavaly nyáron súlyos térdsérülést szenvedett, és mint mondta, a felépülésében elsősorban az motiválta, hogy a nemzeti csapat márciusi összetartásán már ott lehessen, így esélye nyíljon bekerülni az Európa-bajnokságra készülő keretbe. 

Januárban azonban túlságosan gyorsan próbált visszatérni, ezért újra pihenőre kényszerült. Várhatóan csak a bajnokság utolsó hazai mérkőzésén léphet pályára.

Vida Máté jelezte,

nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését, klubválasztásában pedig nem az anyagi, sokkal inkább az emberi szempontok fognak szerepet játszani.

Hozzátette, egy évvel ezelőtt még nem jött volna szóba magyar klub, a jelenlegi körülmények között azonban most ez is egy lehetőség. 

Megjegyezte, Marco Rossi szövetségi kapitánnyal is beszélt, az olasz szakember pedig felvázolt neki egy lehetséges utat.

Az Európa-bajnoksággal kapcsolatban úgy vélekedett, nincs esély arra, hogy ott legyen a magyar csapatban, amely a címvédő portugálok mellett a világbajnok franciákkal és a németekkel mérkőzik meg a csoportkörben.

MTI