Törökországba utazik a DAC csapata

A hazai környezetben abszolvált tizenhat napnyi felkészülés után a csapat ma Törökországba utazik összpontosításra. Február 7-ig az Antalyához közeli Belekben készül majd a gárda – írja az fcdac.sk.

Törökországba utazik a DAC csapata
Fotó: fcdac.sk

A DAC január 10-én, szerdán kezdte meg a téli felkészülést. A hazai környezetben eltöltött tizenhat napot a pozsonyi Inter (5:0), a Sigma Olomouc (1:2) és a Gyirmót (1:2) elleni felkészülési mérkőzések tették színesebbé. Rossi vezetőedző védencei egy időre a török riviéra kellemes környezetére cserélik a hideget, havat és a műfüves pályákat.

Péntek délben, egészen pontosan 12.02 órakor a csapat elutazott a tizenhárom napos beleki összpontosításra. A különítmény ezekben a pillanatokban a bécsi repülőtérre tart, ahonnan egyenes járattal Antalyába repül. A felszállás 16.30 órára van tervezve, repülőnknek pedig helyi idő szerint 21.10 órakor kellene leszállnia a félhold országában (Szlovákiában két órával kevesebb van, tehát 19.10-kor).

A játékosoknak és a stábnak a Földközi-tenger partján található Bellis hotel nyújt átmeneti otthont. A szálloda edzőkomplexumában pedig a nehéz tavaszi megmérettetésekre igyekszik a lehető legjobban felkészülni az együttes, és itt abszolválják az összpontosítás első két barátságos mérkőzését is – január 29-én, hétfőn a dán FC Helsingør, míg két nappal később a bosnyák FK Zseljeznicsar Szarajevó ellen.  

„Törökországban a téli felkészülés második fele vár ránk, amely eddig sem csak az állóképesség fejlesztéséről szólt. Az erőnlét mellett ugyanúgy dolgoztunk a játékunk technikai és taktikai oldalán is. Azonban a különbség az, hogy a felkészülés első szakaszában a keret mind a 22-23 játékosa lehetőséget kapott megmutatni magát az előkészületi mérkőzéseken. Törökországban, ahol olyan érdekes ellenfelekkel találkozunk, mint a Sigma Olomouc is volt, már inkább arra a 15-16 futballistára összpontosítunk, akik a gárda gerincét alkotják majd a tavaszi idényben,” jelentette ki röviddel a Törökországba való elutazás előtt Marco Rossi, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője.

fcdac.sk