*á.š Tizenhét játékossal kezdte meg a téli felkészülést a DAC | DAC

Tizenhét játékossal kezdte meg a téli felkészülést a DAC

Ma délután megkezdődött a DAC téli felkészülése. Az első napon három kapus és tizennégy mezőnyjátékos állt Joao Janeiro vezetőedző rendelkezésére.

Tizenhét játékossal kezdte meg a téli felkészülést a DAC
Fotó: dac1904.sk/Lelkes Ernő

Tizenkilenc nappal az őszi zárómérkőzés után csütörtökön a MOL Football Academy főépületében jöttek össze a sárga-kékek, hogy elkezdjék a bajnokság tavaszi felére való felkészülést, amelynek a tabella negyedik helyéről vágnak neki azzal a céllal, hogy az előttük álló csapatokat befogják.

Joao Janeiro vezetőedzőnek három kapus és tizennégy mezőnyjátékos állt rendelkezésére a nyitótréningen. Schäfer András ma Budapesten részt vesz az Év sportolója 2021 gálaestjén, és holnap csatlakozik a kerethez. A következő napokban tér vissza Mateus Brunetti, Veszelinov Dániel, Luciano Vera, Sainey Njie, Nikola Krstović és Andrija Balić. A panamai válogatott és tagjai, Eric Davis és Cesar Blackman a 2022-es világbajnokság selejtezőjére készülnek, ők valószínűleg csak a Mexikó elleni összecsapás (február 3.) után térnek vissza Dunaszerdahelyre.

Betegség miatt Zuberu Sharani, Hahn János a Didier Lamkel Zé sem áll az edzők rendelkezésére, míg Szendrei Ákos a súlyos térdsérülésének okán valószínűleg az egész tavasz során harcképtelen lesz. Kalmár Zsolt ugyan jelen volt az év első összejövetelén, ám továbbra is csak egyéni edzésmunkát végezhet.

Az őszi játékoskeretből Ion Nicolaescu kapott engedélyt a távozásra, az átigazolása hamarosan lezárul. Régi-új arc az a Bögi Ferenc, aki a DAC futballistájaként Somorján szerepelt.

Az év első edzése a konditeremben kezdődött, ahonnan a MOL Akadémia kiválóan előkészített pályájára mentek át a futballisták. Ahogy az ismert, a téli felkészülés első 17 napja hazai környezetben zajlik majd, január 23- és február 2-a között pedig egy törökországi összpontosítást abszolvál a gárda.

A téli felkészülés első edzésén részt vett játékosok – 2022. január 6.:
Jedlička, Vantruba, Horváth (kapusok) - Beskorovainyi, Ciganiks, Kružliak, Malý, Muhamedbegovic, Dimun, Fábry, Kalmár, Nebyla, Veselovský, Andzouana, Moumou, Verlinden, Bögi (mezőnyjátékosok)

Hiányzók:
Veszelinov, Brunetti, Vera, Njie, Krstović, Balić, Schäfer – később csatlakoznak
Blackman, Davis – válogatottbeli kötelességek
Sharani, Hahn, Lamkel Zé – betegség
Szendrei – sérülés
Nicolaescu – engedély az átigazolási tárgyalásokra

Az edzői stáb:
Vezetőedző: Joao Janeiro
Másodedző: Admir Kozlić
Kapusedző: Martin Raška
Erőnléti edző: Gábriš Csaba
Videó elemző: Tristan Thomas

A téli felkészülés programja:
2022. január 15., 10:00 óra: DAC 1904 – FC Petržalka (szlovákiai, 2. liga)
2022. január 21: DAC 1904 – FK Pohronie (szlovákiai, 1. liga)
Január 23 – február 2.: törökországi összpontosítás, három felkészülési mérkőzés
2022. január 27.: DAC 1904 – FK TSC Topolya (szerb, 1. liga)
2022. január 29.: DAC 1904 – FK Kubany Krasznodar (orosz, 2. liga)
2022. január 31.: DAC 1904 – FK Čukarički (szerb, 1. liga)
2022. február 5.: DAC 1904 – ŠTK Somorja (szlovákiai, 2. liga)


(dac1904.sk)