*á.š Tbiliszi-DAC: Rossi szerint legutóbb hiányzott a kondi, de reméli, most nem fog | DAC

Tbiliszi-DAC: Rossi szerint legutóbb hiányzott a kondi, de reméli, most nem fog

Sajtótájékoztatót tartott a grúz fővárosban a DAC vezetőedzője.

Tbiliszi-DAC: Rossi szerint legutóbb hiányzott a kondi, de reméli, most nem fog
Marco Rossi (Fotó: Paraméter)

A Tbiliszi elleni visszavágón már a csapat rendelkezésére áll Eric Davis, aki a panamai válogatott világbajnoki szereplését követően tért vissza a csapathoz. "A vb-n csak a csoportkörben játszottak, utána már ugyanúgy itthon voltak, mint Olaszország vagy Szlovákia. Minden játékos rendben van. Valószínűleg valakit kicserélek a kezdőben, de ez még nem teljesen biztos. Meglátjuk a csütörtöki edzésen" - fogalmazott.

Rossi úgy véli, az első mérkőzésen jobbak voltak, de a kondícióval bajok voltak. "Mintegy 60 percet bírunk, de bízom benne, hogy ez most már 90 lesz. Nem a játékrendszer a fontos, hanem annak módja, ahogy az érvényesítjük. Az utolsó pillanatban fogom eldönteni, milyen felállásban játszunk" - szögezte le.

A játékosok arra számítanak, hogy hazai közönség előtt a grúz csapat offenzívabb futballt játszik majd. Ugyanakkor azzal is számolniuk kell, hogy az idegenben lőtt góllal akár a gólnélküli döntetlen is kedvez számukra. 

"Megpróbálunk győzni, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű. Számunkra soha semmi nem ment könnyen, de nem számít, hogy az első vagy az utolsó percben adunk gólt. Az utolsóban éppen azért volna tökéletes, mert az ellenfélnek már kevesebb esélye marad válaszolni. Nem tudjuk, milyen taktikával lép pályára a Dinamo, mi mindenre felkészülünk. Egy védekező felállás esetén mi nyíltabban játszanánk" - húzta alá.

Az 53 éves Rossi számára a csütörtöki visszavágó egyben a búcsúmeccs a DAC kispadján, továbbjutás esetén a következő mérkőzésen már a német Peter Hyballa foglalja el a helyét. "Számomra minden mérkőzés fontos, ez a meccs azonban valamivel fontosabb a klub és a szurkolók számára is. MI úgy állunk hozzá, mintha még egy évig itt volnánk, mindent megteszünk azért, hogy bejussunk a következő selejtezőkörbe" - hangsúlyozta.

A csapatkapitány, Marin Ljubičič szerint az öltözőbeli hangulat kiváló. "Tudatában vagyunk, milyen céllal érkeztünk ide. Felkészültünk, és bízunk abban, hogy sikerült ezt véghez vinnünk. Ha mindent teljesítünk, amit az edző elvár tőlünk, nem kell tartanunk az eredménytől" - mondta.

(TASR)