*á.š Szokásukhoz híven nagy hanggal jöttek, de búsan kellett távozniuk a Slovan-szurkolóknak (FOTÓK) | DAC

Szokásukhoz híven nagy hanggal jöttek, de búsan kellett távozniuk a Slovan-szurkolóknak (FOTÓK)

Ezúttal sem fogták vissza magukat a Slovan szurkolói, a szombati DAC–Slovan derbire is nagy hanggal és a tőlük megszokott gyalázkodó rigmusokkal érkeztek.

Szokásukhoz híven nagy hanggal jöttek, de búsan kellett távozniuk a Slovan-szurkolóknak (FOTÓK)
Fotók: Cséfalvay Á. András – további fotókért kattints!

A mérkőzés előtt, röviddel 14 óra után futott be a dunaszerdahelyi vasútállomásra a vonat, amellyel a pozsonyi szurkolók érkeztek. Rendőri kísérettel a tőlük jól megszokott módon haladtak a stadion felé, és természetesen a szélsőséges megnyilvánulások sem maradtak el. 

Miután rendőri kísérettel megérkeztek a stadionba, hozták a formájukat,

és ezúttal sem azzal voltak elsősorban elfoglalva, hogy a játékosaikat buzdítsák, hanem inkább azzal, hogy a magyarokat gyalázzák.

Már a mérkőzés előtt felhangzott a már megszokott „bi maďara do hlavy” (üsd a magyar fejét) – mit sem törődve azzal, hogy ezáltal bűncselekményt követnek el. A gyűlöletbeszédért Szlovákiában 5000 eurós pénzbírság, sportrendezvényekről történő kitiltás, de akár szabadságvesztés is járhat. Bővebben...

Mindenki jól emlékszik még a februári mérkőzésre, amelyen a Slovan ultrái DAC-sálat égettek a vendégszektorban, petárdát dobtak át a D szektorba, valamint néhányan nadrágjukat lehúzva rátapasztották az üvegre csupasz feneküket és nemi szervüket. Úgy tűnik, ez utóbbi megnyilvánulás valamilyen „szokás“ lehet a Slovan-szurkolók körében, ugyanis a mostani mérkőzés sem múlt el pucér seggmutogatás nélkül.

A DAC szombaton emberhátrányban aratott győzelmet a már bajnok Slovan ellen úgy, hogy Martin Jedlička még a gólkirályi címre pályázó Andraž Šporar büntetőjét is kivédte.

A mérkőzés: Fortuna Liga: FC DAC 1904 - ŠK Slovan Bratislava 1:0 (Online)

Edzői vélemények: Hyballa: „Harcos meccs volt, hatalmas győzelmet arattunk”

Képgaléria: FC DAC 1904 – Slovan Bratislava 1:0 (FOTÓK)

(parameter)