Szerződést hosszabbított a DAC brazilja

A DAC vezetősége megegyezett a brazil Mateus Brunettivel az eredeti kontraktusa további két évvel való meghosszabbításában.

Szerződést hosszabbított a DAC brazilja
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A huszonhárom esztendős brazil középső védő, Mateus Brunetti Valor a Csallóközbe való igazolása óta már második alkalommal hosszabbította meg a szerződését – ezúttal két évvel. A Sao Paulóban született és az ottani SPFC-ben nevelkedett futballista 2021 januárja óta a DAC labdarúgója, amikor is másfél éves szerződést kötött a sárga-kékekkel. Tavaly júliusban a DAC érvényesítette az opcióját és megújította Brunetti szerződését a jelenlegi, 2022/23-as szezon végéig. Most a felek megegyeztek a közös együttműködés meghosszabbításában, ezúttal két esztendővel, 2025. június 30-ig.

A 182 centiméter magas labdarúgó a Fortuna Ligában 29, az Európa Konferencia Ligában pedig 8 alkalommal lépett pályára a DAC színeiben. A Slovnaft Cupban négy mérkőzésen szerepelt, és ebben a versenysorozatban lőtte eddigi egyetlen gólját sárga-kékben.

„Nagyon boldog vagyok, amiért egyezségre jutottunk a klubbal a szerződéshosszabbítást illetően. Erre én és a DAC is hajlottunk. A klubnál otthon érzem magam és a tény, hogy mindegyik játékos, az egész stáb és a vezetőség is keményen dolgozik a közös célok elérésének érdekében, motivált az új kontraktus aláírásakor” – jelentette ki az új szerződésének megkötését követően Mateus Brunetti.

„Nagyon örülünk, amiért bejelenthetjük ezt a szerződéshosszabbítást. Mateus az edzői stábnak köszönhetően taktikai és pszichikai téren is óriási fejlődést mutatott. Ráadásul nagyon boldog a klubnál és a városban is jól érzi magát” – tette hozzá Jan Van Daele sportigazgató. 


(dac1904.sk)