*á.š Storck történelmet írni jött Dunaszerdahelyre – bemutatták a DAC új vezetőedzőjét | DAC

Storck történelmet írni jött Dunaszerdahelyre – bemutatták a DAC új vezetőedzőjét

Az FC DAC 1904 labdarúgóklub hétfőn egy rendhagyó online sajtótájékoztatón mutatta be a csapat új vezetőedzőjét, Bernd Storckot.

Storck történelmet írni jött Dunaszerdahelyre – bemutatták a DAC új vezetőedzőjét
Fotó: Youtube

Jan Van Daele sportigazgató elöljáróban elmondta, hogy a koronavírus miatt egy rendkívüli helyzet állt elő, ezért a klub történelme során először tartanak online sajtótájékoztatót, amelyen köszöntötte az újonnan kinevezett vezetőedzőt.

„A koronavírus miatt kialakult helyzet úgy hozta, hogy a belga bajnokságot idő előtt lezárták, a szakember pedig elfogadhatta a felkérésünket. A csapat irányítását június 1-től veszi át. Speciális a helyzet abból a szempontból is, hogy az idei szezonban Storck már a harmadik edző a klubnál. A legfőbb célunk megszerezni a kupagyőzelmet és kihasználni az időszakot, hogy az új edző beilleszkedjen” – mondta Jan van Daele, majd hozzátette: Storck gazdag múlttal érkezett, hiszen sikeres volt Kazahsztánban és Magyarországon, valamint Belgiumban is szép eredményeket ért el.

„Bízunk abban, hogy olyan dolgokat hoz ide, Dunaszerdahelyre, amivel még nem találkoztunk itt korábban.”

Bernd Storck vezetőedző magyarul is köszöntötte a nézőket, majd elmondta, nagyon örül, hogy itt lehet Dunaszerdahelyen.

„Fő célunk, hogy minél előbb közelebb kerüljünk az előttünk álló csapatokhoz a bajnokságban. A Slovan 17 pontos előnnyel vezet, ami nagyon sok, de bízom benne, hogy sikeresek leszünk. A klubban fantasztikusak a körülmények, a szurkolók szintén csodálatos hangulatot tudnak teremteni, nagyon örülök, hogy itt lehetek” – mondta Storck, aki fő feladatának tekinti, hogy minél jobban fel tudja készíteni a játékosokat és, hogy örömet tudjon szerezni a szurkolóknak.

„Szeretnénk történelmet írni, bejutni a kupadöntőbe és a szurkolókkal együtt ünnepelni a győzelmet”

– tette hozzá a német szakember.

A hétfői napon a csapat két edzést tartott, kedden pedig felmérik a játékosok erőnléti állapotát, és majd ezek alapján fogják őket felkészíteni a továbbiakban. Storck előnynek tartja, hogy a csapatból néhány játékost személyesen is ismer, ezáltal könnyebben átragad rájuk a stílusa, tudják, hogy mit szeretne támadásban és a védekezésben játszani. Elmondása szerint pozitív benyomást keltett benne a játékosok hozzáállása az edzésen.

„Minden edzőnek megvan a saját stílusa. Az enyém az, hogy irányítsuk a játékot, minél többet birtokoljuk és járassuk a labdát. Fontos szempont a szervezettség, hogy a játékosok tudják, mi a feladatuk a pályán – mind támadásban, mind védekezésben“ – folytatta Storck, majd hozzátette: az előttük álló időt arra is szeretnék kihasználni, hogy a csapatot felkészítsék a 2020/2021-es szezonra.

Az elmúlt öt hónapot értékelve Jan Van Daele sportigazgató elmondta, hogy bár remek volt Peter Hyballával az összmunka, a német edző magasabb szintre szeretett volna lépni, a klub pedig nem akarta őt ebben visszatartani. Ezt követően a portugál Hélder Cristovao lett a DAC vezetőedzője.

„Elvárásaink vannak mindenkivel szemben, aki a klubhoz érkezik, legyen szó vezetőségi tagról vagy vezetőedzőről. Így volt ez Hélder Cristovaóval is, akinek elmondtuk, mik az elképzeléseink, mik a céljaink. Sokan szeretnék azt hallani, hogy hiba volt Hélder Cristovao kinevezése, de én ezt nem mondom. Amikor probléma van, akkor két fajta ember létezik: az egyik csak sír, a másik viszont a megoldást keresi. Nálunk, amikor előjött a probléma, Világi úrral a megoldást kerestük, hogy kikerüljünk a gödörből. A jövőben is előfordulhatnak majd gondok, de számunkra az lesz a legfőbb feladat, hogy megtaláljuk a kiutat“

– folytatta Jan Van Daele.

Ami a következő szezont, valamint a várható változásokat illeti, a sportigazgató elmondta: az edzővel már beszéltek róla, hogy szükség lesz majd olyan tapasztaltabb játékosokra, akik a pályán kívül is vezéregyéniségként tudnak viselkedni. A klub igyekszik kihasználni a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet, hogy megfelelő játékosokat igazolhassanak.

Végezetül Jan Van Daele a hétvégén megjelent hírrel kapcsolatban, miszerint az Everton és az Atalanta is felfigyelt Dominik Kružliakra, elmondta, hogy téves információról van szó, jelenleg nem érdeklődnek a DAC védője iránt.


(tt)