Slovnaft Cup: Második ligás ellenféllel mérkőzik meg a DAC a negyeddöntőben

Csütörtökön kisorsolták a Slovnaft Cup negyeddöntőinek párosításait.

Slovnaft Cup: Második ligás ellenféllel mérkőzik meg a DAC a negyeddöntőben
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

A Slovnaft Cup 2020/21-es idénye kedden és szerdán a nyolcaddöntő mérkőzéseivel folytatódott. A DAC 3:1-es győzelemmel vágott vissza a Ružomberoknak a tavalyi, elődöntős kiejtésért. Csütörtökön pedig már azt is megtudtuk, kivel kell megküzdenie a DAC-nak a legjobb négy közé jutásért.

A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) székházában tartották a sorsolást, amely az MFK Dukla Banská Bystrica csapatával párosította össze a sárga-kékeket.

A közép-Szlovákiai gárda a hétvégén fél év elteltével csúszott le a II. vonal listavezetői pozíciójáról, miután a feljutási rangadón kikapott Liptószentmiklóson. Stanislav Varga védencei a nyolcaddöntőben a komáromiakkal találkoztak, és tizenegyesekkel mentek tovább. A csapatkapitányi karszalagot a DAC egykori támadója, Róbert Polievka viseli.

Legutóbb 2015 tavaszán, ligamérkőzésen találkozott egymással a két csapat. Nagyon gazdag a közös múltjuk, hiszen az egymás elleni élvonalbeli mérkőzések száma 46, a mérleg pedig teljesen kiegyenlített: 17-12-17, 58:57-es a gólarány mellett. A kupában legutóbb 1999. október 26-án játszottak egymássla, akkor Dunaszerdahelyen a Banská Bystrica nyert 2:1-re (gólszerzők: Simon - Faktor 2), és jutott az elődöntőbe.

A csütörtöki sorsolás arról is döntött, hogy a besztercebányaiak lesznek pályaválasztóként vezetve. Mivel a katonacsapat Zólyomban játssza hazai bajnoki mérkőzéseit, így könnyen elképzelhető, hogy egy hét után ugyanabban a stadionban lépnek pályára a dunaszerdahelyiek. Jelenleg azonban még kérdéses, hogy a forduló összecsapásait neutrális helyszíneken rendezik-e, vagy a kisorsolt párosítások első helyen álló csapatai hazai pályán játszhatnak-e. Erről az elkövetkező napokban dönt a SFZ.

A nyolcaddöntő mérkőzéseinek hivatalos játéknapjai április 13. és 14., a továbbjutás sorsa egy találkozón dől el, méghozzá nézők nélkül.

A Slovnaft Cup játéknapjai:
Negyeddöntő: 2021. április 13-14.
Elődöntő, 1. mérkőzések: 2021. április 28.
Elődöntő, visszavágók: 2021. május 5.
Döntő: 2021. május 19.

A versenykiírás alapján minden fordulót követően sorsolással döntik el a párosok összetételét. Az időpontok hiánya miatt semelyik mérkőzést sem lehetséges elhalasztani. Ha az egyik csapat nem áll ki a találkozóra, akkor az ellenfele játék nélkül jut tovább.

A negyddöntő párosításai:
Slovan-Petržalka
Zlaté Moravce-Žilina
Banská Bystrica-DAC
Košice-Trenčín


(dac1904.sk)