*á.š Slovnaft Cup, elődöntő – visszavágó: Kikapott a DAC, a Ružomberok lesz a Slovan ellenfele a fináléban | DAC

Slovnaft Cup, elődöntő – visszavágó: Kikapott a DAC, a Ružomberok lesz a Slovan ellenfele a fináléban

Nem jutott be a Slovnaft Cup döntőjébe a DAC, miután a dunaszerdahelyi 1:1 után Rózsahegyen 0:3-as vereséget szenvedett.

Slovnaft Cup, elődöntő – visszavágó: Kikapott a DAC, a Ružomberok lesz a Slovan ellenfele a fináléban
Fotó: TASR

Aktívan kezdett a DAC, Balić már a harmadik percben veszélyeztetett, de lövése a kapu fölé ment. Az elejétől fogva látni lehetett, hogy a Ružomberok elsősorban a védekezésre összpontosít, és ellentámadásokból igyekszik veszélyeztetni az ellenfél kapuját. Bár a sárga-kékek birtokolták többet a labdát, képtelenek voltak átjutni az olykor nyolc emberből álló rózsahegyi falon. A huszadik percben első helyzetükből betaláltak a hazaiak: a bal szögletzászló felől érkező szabadrúgásra Madleňák érkezett jó ütemben, és fejével a kapuba továbbította a labdát. A DAC ugyan próbálkozott becsülettel, de komolyabb helyzetet nem tudott kialakítani – Balić és Divković lövése sem találta el a kaput.

A második játékrészben sokkal aktívabbak voltak a hazaiak, ezt az is jelezte, hogy Regáli kis híján megszerezte csapata második gólját is. A rózsahegyi játékos egy megkerülős csellel becsapta Kružliakot és szinte egy az egyben mehetett a DAC kapujára, de Jedlička remekül mozdult ki és óriási bravúrral védte a lövést. A DAC-nak továbbra sem ment előre – a támadások felépítését gyakran pontatlanságok hátráltatták, az ellenfél tizenhatosánál pedig hiába ívelgetett a kapu elé Davis és Blackman, a megtermett rózsahegyi védők mindannyiszor a helyükön voltak. Az idő előrehaladtával egyre jobban kinyílt a DAC védelme, ezt pedig igyekeztek kihasználni a hazaiak: Regáli próbálkozása a bal, Madleňáké pedig a jobb kapufa mellé ment. A 80. perben aztán újfent betaláltak a hazaiak: Filinský megtalálta a tizenhatoson belül teljesen üresen álló Gerecet, aki senkitől sem zavartatva megfordult a labdával, és az elvetődő Jedlička mellett a kapuba lőtt. A mérkőzést a 88. percben döntötték el a hazaiak, miután újfent Gerec juttatta a DAC kapujába a labdát.

A Ružomberok így 4:1-es összesítéssel bejutott a Slovnaft Cup döntőjébe, ahol a Slovan Bratislava lesz az ellenfele.

A mérkőzés: MFK Ružomberok - FC DAC 1904 3:0

A másik ágon a Slovan 2:0-ra győzött kedden Aranyosmaróton, ezzel 6:1-es összesítéssel lépett tovább a fináléba.


Eredmények:

FC ViOn Zlaté Moravce – ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:1)

Gólszerzők: 45. Medved, 61. Weiss

Piros lap: 60. Asanovič (ViON)

MFK Ružomberok – FC DAC 1904 3:0 (1:0)

Gólszerzők: 21. Madleňák, 80., 88. Gerec


Az elődöntő első mérkőzései:

ŠK Slovan Bratislava – FC ViOn Zlaté Moravce 4:1 (2:1)

Gólszerzők: 8., 28. Ožbolt, 73. Medved, 83. Strelec – 14. Cmiljanič

FC DAC 1904 – MFK Ružomberok 1:1 (1:0)

Gólszerzők: 10. Schäfer – 84. Brenkus


(tt)