Slovnaft Cup: A DAC következő kupaellenfele a sorozat meglepetéscsapata lesz

Spartak Medzev-DAC a Szlovák Kupa nyolcaddöntőjében.

Slovnaft Cup: A DAC következő kupaellenfele a sorozat meglepetéscsapata lesz
Fotó: fcdac.sk

A Szlovák Labdarúgó-szövetség illetékesei pénteken kisorsolták a Szlovák kupa (Slovnaft Cup) 5. fordulójának párosításait. A legjobb nyolc közé jutásért a DAC a kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjában vitézkedő FK Spartak Medzev csapatával mérkőzik.

A keleti kiscsapat a nyolcaddöntő egyetlen olyan résztvevője, aki már az első fordulóban megkezdte a küzdelmeket. Nekifutásnak az ötödik vonalban szereplő kassai Slávia STU Košice otthonában nyert 2:0-ra (gólszerzők Seman és Ribár). Ezt követően kétszer is tizenegyespárbaj döntött Tomáš Danko védenceinek továbbjutásáról. Élőbb a szintén IV. ligás TJ Ptava NV Ptičie (1:1, gólszerző Jurko, tizenegyesekkel 1:3) otthonában, majd odahaza az élvonalbeli Senica ellen. Utóbbin a rendes játékidőt követően 1:1 volt az állás (gólszerző Palencsár), majd a büntetőknél a DAC ex-hálóőre, Vojtech Milošovič ötször kapitulált, a hazai Čierny pedig mindössze négyszer. Ha az erdőhátiak elleni siker nagy meglepetésnek számított, a következő akadály legyőzése egyenesen szenzációszámba ment. A 4. fordulóban a kétszeres bajnok és kupagyőztes AS Trenčín távozott lógó orral a 4400 fős keleti kisvárosból. A találkozó egyetlen gólját a 2. percben egykori támadónk, Roman Jurko szerezte, és a lefújást követően óriási ünneplésben fogott a csordultig megtelt stadion. A legjobb 16 közé jutás az 1992-ben alakult klub eddigi legnagyobb sikere.

A szlovák kupa nyolcaddöntőjét egy fordulóra játsszák, és a legjobb tizenhat közé nyolc élvonalbeli, hat másodosztálybeli és egy-egy harmadik, illetve negyedik ligás együttes jutott be. A sorsolásnál már nem érvényes a klubok terület szerinti szétosztása és a kiemelés sem. Ha a szlovák kupa nyolcad- és negyeddöntőjében olyan együttesek találkoznak, amelyeket két osztály választ el egymástól, akkor az alacsonyabb vonalban szereplő klub élvezheti a hazai pálya előnyét.

A DAC eddig három akadályt küzdött le a 2017/18-as kupaszezonban. Az első két találkozón a harmadik liga pozsonyi csoportjának résztvevőivel mérkőztek meg: a pozsonyivánkai FK Slovan otthonában 3:1-re (DAC-gólszerzők: Divković, Davis 11m, Čmelík), Dévényújfalun pedig 3:0-ra győztek (Čmelík, Malec, Ashiru). A 4. fordulóban múlt szerdán a IV. ligában szereplő OFK Hrušovany együttesét búcsúztatták (3:1, Kalmár, Čmelík, Divković).

A Slovnaft Cup 5. fordulójának hivatalos játéknapja 2017. október 18-a, szerda. A továbbjutóról egy mérkőzés dönt, döntetlen esetén nincs hosszabbítás, rögtön tizenegyespárbaj következik.

A nyolcaddöntő párosításai:

MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová

FC Spartak Trnava - FK NOVES Spišská Nová Ves

MFK Skalica - MFK Ružomberok

TJ Iskra Borčice - MFK Zemplín Michalovce

MFK Spartak Medzev - FC DAC 1904

FK Poprad - FK Inter Bratislava

ŠK Slovan Bratislava - FC Nitra

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Lokomotíva Zvolen


(fcdac.sk)