Slovan-DAC: Biztonsági intézkedések

A szervezők a következő biztonsági intézkedéseket hozták a hétvégi Slovan-DAC rangadóval kapcsolatban - írja az fcdac.sk.

Slovan-DAC: Biztonsági intézkedések
Fotó: Paraméter

A mérkőzést 2018. szeptember 15-én, szombaton 16:45 órai kezdettel a pozsonyi Disznólegelő (Pasienky) stadionban rendezik. Az 1/2014 számú a sportrendezvényekről szóló törvény értelmében a rendőrség a találkozót kockázatos sporteseménynek nyilvánította. Ezért szigorú biztonsági intézkedések lépnek érvénybe a mérkőzés előtt, alatt és után is. A törvény megszegése akár 1 500 euró pénzbírságot és 5 év sportrendezvénytől való eltiltást is eredményezhet.

A stadion kapui egy és fél órával a mérkőzés előtt, 15:15-kor nyitnak. Megkérik a nézőket, és egyúttal tanácsolják, hogy ne az utolsó pillanatban, hanem jóval hamarabb érkezzenek, mert a szigorú biztonsági ellenőrzések miatt lekéshetik a találkozó kezdetét.

A stadionba lépéskor minden szurkolónak alá kell vetnie magát a biztonsági ellenőrzésnek, amely azon tiltott tárgyak keresésére irányul, amelyek a stadion minden egyes bejáratánál, illetve a belépőjegyen ábrázolva vannak. A hazai klub figyelmezteti a szurkolónkat, hogy a mérkőzésre tilos bevinni más államok szimbólumait.

A stadionba csak olyan személy léphet be, aki nem áll nyilvánvalóan alkohol, vagy kábítószer hatása alatt, és a biztonsági ellenőrzés nem mutatja ki az ilyen nemű termékek használatát.

Az YBS Fanklub vonatos utazást szervez a szombati rangadóra. A részletekért kövesse az YBS fanklub hivatalos Facebook profilját.

 

Az FC DAC 1904 szurkolóinak beléptetése

A szurkolóknak szánt belépők elővételben megvásárolhatók; a szurkolók beléptetése a stadion kijelölt szektorába csak ezen belépők a rendezőknek való felmutatása után, és csak a Kaufland bevásárló központ (Trnavská cesta) felől lehetséges. Ez a terület csak a DAC szurkolói számára lesz fenntartva a szlovák rendőrség felügyelete alatt.

- Ezen a fizetett parkolón (3 euró az egész meccs idejére) csak a DAC szurkolói parkolhatnak.

- A jegyelővétellel kapcsolatosan bővebb információt itt közölték. Belépőjegyeket a mérkőzés előtt a helyszínen a DAC alkalmazottjai értékesítenek. A látogatási rend értelmében ezek megvételénél, valamint a belépésnél mindenki köteles felmutatni a személyi igazolványát (útlevelét), gyermekek esetén az egészségügyi kártyát. A belépőjegy ára egységesen 5 euró. A nagy érdeklődésre, valamint a belépőjegyek limitált számára való tekintettel azt javasolják, hogy használják ki az elővétel lehetőségét.

- Minden szurkoló köteles betartani a stadionban érvényes biztonsági intézkedéseket és előírásokat.

 

Biztonsági zónák; ellenőrzés

A-Zóna - a stadion előtti kijelölt hely - minden személy köteles felmutatni a vendégszektorba érvényes jegyét és személyi igazolványát (útlevelét, gyermek esetén az egészségügyi igazolvány). 15 évnél fiatalabb személy nagykorú felügyelete nélkül nem léphet be a stadionba (még érvényes jeggyel sem).

B-Zóna - belépés a stadionba, forgóajtók - minden érvényes belépővel és a fent említett kellékekkel rendelkező személy köteles áthaladni a forgóajtókon (turniket), és alávetni magát a biztonsági vizsgálatnak, ahol minden, az információs táblán feltüntetett tiltott tárgyat elkoboznak. Parfümök, dezodorok és palackozott italok behozatala tilos! A stadionba csak olyan személy léphet be, aki nem áll nyilvánvalóan alkohol, vagy kábítószer hatása alatt, és a biztonsági ellenőrzés nem mutatja ki a hasonló termékek használatát.

Ellenőrizve lesz a koreográfia minden eleme, transzparensek, bannerek és zászlók, melyeknek nem lehet tömör rúdjuk, mely fegyverként használható. Abban az esetben, ha az említett tárgyakon gyalázó, sértő szavak olvashatók, illetve olyan ábrázolások, jelek, állami szimbólumok láthatók, melyek a rendezvény rendjének megzavarására alkalmasak, elkobzásra kerülnek, és azok a személyek, akik megpróbálják bevinni az említett tárgyakat a stadionba, nem lesznek beengedve.

 

Szektorok

- A stadion egyes szektorai egymástól elzárva lesznek, kapukkal elkerítve, és a szervezők megfigyelése alatt, akik a szektorba szóló jegyek ellenőrzését végzik. Az egyes szektorokba csak azok a nézők lesznek beengedve, akik átesnek a biztonsági ellenőrzéseken, és az adott szektorba szóló érvényes jeggyel rendelkeznek. Ezért felhívják a nézők figyelmét, hogy belépőiket az egész mérkőzés során tartsák maguknál, főleg a szektor elhagyásakor.

- A belépők egy alkalomra szólnak, ami azt jelenti, hogy a stadionba való belépés után nem lehet elhagyni a stadion területét, majd visszatérni, mert akkor már nem jut át a forgóajtókon. Minden nézőnek magánál kell tartania a belépőjegyét a mérkőzés folyamán, és a rendezők felhívására felmutatni azt.

 

Kamerarendszer

- A stadion, ahogy az egyes szektorok is, kamerarendszerrel vannak megfigyelve. A szervezők és a szlovák rendőrség minden kamerával rögzített incidenst azonnal kiértékel és old, a rendzavarásokat pedig szintén a biztonsági erők azonnali beavatkozása követi. Ezért felszólítjuk az összes látogatót, hogy megfelelően viselkedjenek, és kövessék a biztonságiak, a rendezők és a rendőrség utasításait. Az említett tényekkel összefüggésben a találkozó során tilos az arc bármilyen nemű takarása, ami lehetetlenné teszi a személyazonosítást, tilos továbbá pirotechnikai eszközök bevitele és használata.

 

Egészségügyi szolgálat

- A stadion terültén készenlétben állnak majd a mentőszolgálat járművei és a Vöröskereszt orvosai, akik jól látható jelöléssel ellátott egyenruhában lesznek, és készek segíteni az esetleges egészségügyi gondok esetén.

- Az elsősegélyt nyújtó egészségügyi alkalmazottak a főtribün alatt lesznek készenlétben.

 

Büfék és frissítő standok

- A stadionban büfék és frissítőt kínáló standok működnek majd. Mindennemű ital bevitele (üvegben, vagy dobozban) tilos!

- A DAC szurkolói számára kijelölt szektor saját büfével és higiéniai helyiségekkel van ellátva.

fcdac.sk