Schäfer András: Nagyon jól érzem magam a DAC-nál

A 21 éves magyar középpályás az új idényben több gólt szeretne rúgni, mint tavasszal.

Schäfer András: Nagyon jól érzem magam a DAC-nál
Fotó: Cséfalvay Á. András

Vasárnap kezdte meg a DAC az új szezon előtti felkészülést, amikor a játékosok egyből két gyakorlást végeztek az Akadémián. Hétfőn és kedden is a somorjai x-bionic konditermében kezdődött a sárga-kékek napja, a délutáni edzés viszont már ismét az Akadémián zajlott. Összességében elmondható, hogy a két szezon közti párnapos szünetet egy szintén rövid felkészülési időszak váltotta.

„A szabadság tényleg nagyon rövid volt, de próbáltam minél jobban kipihenni magam. A koronavírus utáni visszatérést is nevezhetjük egy minifelkészülésnek, így nem a nulláról indultunk. Gondolom, hogy az első két hetet jobban megnyomjuk, aztán az utolsó héten már az első ellenfélre koncentrálunk és próbálunk többet taktikázni” – nyilatkozta Schäfer András, a DAC és a magyar U21-es válogatott középpályása, aki a 2020/21-es idénnyel kapcsolatban megjegyezte: „Nagyon bizakodó vagyok. Az új szezonra kitűzött cél nyilván a játékoskerettől is függ majd, de szeretnénk minél jobban megközelíteni a Slovant, illetve az Európa-ligában minél tovább menetelni.

Schäfer kölcsönjátéka augusztus 31-ig tart, jelenleg a meghosszabbításáról tárgyal a két klub. „Nagyon jól érzem magam a DAC-nál és remélem, hogy meg tudjuk hosszabbítani a kölcsönömet. Teljesítmény szempontjából pedig szeretnék minél többet játszani és több gólt rúgni, mint ebben a félszezonban” – árulta el személyes céljait a Genoa játékosa, aki az eddigi 11 dunaszerdahelyi tétmeccsén egy találatot szerzett.


(dac1904.sk)