A Plzeň csapatától érkező Matej Trusa már a DAC játékosa!

A huszonkét éves támadó a Plzeň csapatától érkezik, 2026 nyaráig szóló szerződést aláírva, amely további egy évre szóló opciót tartalmaz.

A Plzeň csapatától érkező Matej Trusa már a DAC játékosa!
Matej Trusa - dac1904.sk

Matej Trusa másfél év után visszatér a szlovákiai futballpályákra, ma ugyanis a DAC játékosa lett! A klub és a Viktoria Plzeň vezetősége megegyezett a futballista átigazolásáról, majd ezt követően 2026. június 30-ig szóló szerződést kapott a 22 esztendős támadóval. A megegyezés további egyévnyi opciót is magába foglal.

A Nagymihályról származó labdarúgó (szül. 2000. november 29-én) a Zemplín neveltje, amelynek színeiben 2019 februárjában bemutatkozott a honi élvonalban. Négy szezon alatt 61 mérkőzésen lépett pályára a Fortuna Ligában, amelyeken 13 gólt szerzett. A sikeres 2021-es naptári esztendőt követően, amely során a bajnokságban, a kupában és a 21 éven alatti válogatottban 19 gólt lőtt, a Viktoria Plzeň csapatához igazolt. A cseh gárda színeiben 2022 tavaszán hét bajnoki mérkőzésen lépett pályára, hozzájárulva a bajnoki cím megszerzéséhez. Tavaly nyáron a Hradec Králové együtteséhez került kölcsönben, ahol 15 találkozón 2 gólt jegyzett.

Trusa tagja volt az U21-es szlovák korosztályos válogatottnak, 15 mérkőzésen 9 alkalommal is feliratkozott a gólszerzők közé.

VIAdac1904.sk