Pačinda és Šatka is bekerült a szlovák válogatott keretébe!

Ján Kozák szövetségi kapitány a dunaszerdahelyi DAC két labdarúgójának is behívót küldött.

Pačinda és Šatka is bekerült a szlovák válogatott keretébe!
Erik Pačinda (Fotók: Cséfalvay Á. András)

Erik Pačinda és Ľubomír Šatka a thaiföldi King's Cup 2018 tornán vehetnek részt a nemzeti csapattal.

"Ami Šatkát illeti, a DAC védelmében jól irányít, és társával kiváló párost alkot. Külföldön is játszott, és esélyt akarok neki adni. Pačinda pedig ballábas, és a válogatottban kevés ballábas játékosunk van. Ő a futball terén, és emberileg is megérett a helyzetre"

- indokolta Ján Kozák a DAC-játékosoknak küldött behívókat.

Ľubomír Šatka nagyon örült a behívónak.

"Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, hogy megmutathatom magam. Igyekezni fogok meggyőzni Kozák szövetségi kapitányt a képességeimről. Azt követően, hogy januárban visszamondták a ligaválogatott külföldi útját, továbbra is bíztam abban, hogy felbukkan az ehhez hasonló lehetőség" - árulta el klubja hivatalos weboldalán a 22 éves középső védő, aki tavaly télen a Newcastle United együttesétől érkezett Dunaszerdahelyre.

Kozák mester behívója kapcsán Pačinda sem titkolta örömét.

"Mindent megteszek annak érdekében, hogy minél hosszabb ideig a válogatottban maradhassak. Ha a szövetségi kapitány megadja a lehetőséget a pályára lépésre, mindenképpen igyekezni fogok a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, hogy olyan véleménnyel legyen rólam, ami alapján a következő alkalommal is postázza a meghívómat" - jelentette ki Pačinda, aki nemcsak a jelenlegi idényben a DAC legeredményesebb játékosa, hanem az elmúlt két szezonban is ő szerezte a legtöbb gólt sárga-kékben.

Pačinda most, 28 évesen kapta meg első, felnőtt válogatottbeli behívóját. Bízott benne, hogy egyszer erre sor kerül.

"Amióta Dunaszerdahelyre igazoltam, mindent megtettem, hogy a legjobbak közé kerüljek. Nehéz volt bekerülni az olyan játékosok közé, akik nagyrészt külföldön szerepelnek, de most esélyem nyílt rá, hiszen néhány szélső középpályás kidőlt. Weiss sérült, Miňo Stoch pedig nem tagja a keretnek" - tette hozzá a közönségkedvenc játékos.

(para/fcdac.sk)