Novota János újra a DAC-ban

Az egykori csapatkapitány és közönség kedvenc júliustól az Akadémia kapusedzőjeként tevékenykedik majd a DAC-nál – írja az fcdac.sk.

Novota János újra  a DAC-ban
Fotó: fcdac.sk

A taksonyi származású Novota János (szül. 1983. november 29.) 2008-ban Szencről érkezett Dunaszerdahelyre. 2011-ig összesen 67 bajnokin védte hálónkat, közben fél évig a görög élvonalban, a Panserraikos együttesénél szerepelt. A DAC-ból a bécsi Rapidhoz igazolt, ahol hat felejthetetlen évet töltött. Ez idő alatt bemutatkozott a szlovák válogatottban is, a nemzeti tizenegyben négy alkalommal kapott bizonyítási lehetőséget. Tavaly nyáron a Debreceni VSC-hez távozott.

Idén februárban derül ki, hogy Novota aortatágulás miatt kénytelen befejezni pályafutását. A profi sporttal ugyan aktívan már nem, de edzőként továbbra is kapcsolatban marad. Méghozzá egykori sikerei színhelyén, Dunaszerdahelyen! Júliustól a MOL Akadémia fiatal kapusai fognak az irányítása alatt készülni.

„Ez egy teljesen más funkció lesz, mint amihez hozzá voltam szokva. Nagyon örülök az új szerepkörömnek, hiszen nem mindennapos dolog, hogy valaki az aktív pályafutása befejeztét követően rögtön egy élvonalbeli klubtól kap ajánlatot ilyen pozícióra. Nagyon megbecsülöm, és rendkívül örülök ennek a lehetőségnek. Igyekszem mindent beleadni és a lehető legjobb teljesítményt nyújtani ezen a téren is. Azt szeretném, ha a gyerekek örömüket lelnék az edzésben, és hogy minél nagyobb sikereket érjenek el a pályafutásuk során” - árulta el honlapunknak az egy centiméter híján két méteres egykori hálóőr.

A Novotával készített bővebb interjút a napokban lesz olvasható az fcdac.sk-n.

fcdac.sk