Niké-szombat, rájátszás, 3. forduló: Az utolsó pillanatban menekült meg a Slovan, besztercebányai győzelem az alsóházi derbin

Négy mérkőzést rendeztek szombaton a Niké-liga rájátszásának 3. fordulójában, egyet a felsőházban, hármat az alsóban.

Niké-szombat, rájátszás, 3. forduló: Az utolsó pillanatban menekült meg a Slovan, besztercebányai győzelem az alsóházi derbin
Fotó: TASR - Martin Baumann

A Slovan nemrég megszenvedett hazai pályán a Podbrezovával a Slovnaft Cup negyeddöntőjében, és most sem volt könnyű dolga. Strelec révén ugyan a pozsonyiak szerezték meg a vezetést, viszont Ridwan még a szünet előtt egyenlíteni tudott. Méltó ellenfele volt a pozsonyiaknak a Podbrezová, amely veszélyesen játszott, de az eredményt nem tudta megfordítani. Sőt, az utolsó pillanatokban Marcelli szlalomozott át a vendégvédők között, majd a kapu hosszú oldalát kilőve megnyerte a mérkőzést a Slovannak.

A Banská Bystrica nyerte a Trenčín elleni alsóházi derbit. Pedig teljesen másként indult a találkozó, ugyanis negyedórányi játék után a vendégek szerezték meg a vezetést Gajdoš révén. A besztercebányaiak viszont közvetlenül a szünet előtt megfordították az állást: előbb a DAC egykori labdarúgója, Rymarenko büntetőből egyenlített, majd Slebodník a mérleg nyelvét is a hazaiak felé billentette. A második félidőben a veterán Depetris növelte kétgólosra a hazaiak előnyét. A hajrában a vendégek Emeka révén még feljöttek egy gólra, a besztercebányaiak viszont perceken belül válaszoltak – a 4:2-es végeredményt Rymarenko állította be.

Megszakadt a Michalovce hárommeccses győzelmi sorozata, ugyanis csak gól nélküli döntetlent játszott a Skalica otthonában. A sereghajtó Zlaté Moravce nyeretlenségi szériája viszont továbbra is tart. A vendég kassaiak az első félidő derekán jutottak előnyhöz Medved góljával. A fordulást követően az aranyosmarótiak egyenlíteni tudtak: Tabatadze büntetője ugyan még kimaradt, bő öt perccel később viszont Kuzma már betalált. Úgy tűnt, hogy a ViOn legalább az egy pontot megmenti, a hajrában viszont Petrák fejesgólja három pontot jelentett a kassaiaknak.


A szombati eredmények:

Felsőház:

ŠK Slovan Bratislava – FK Železiarne Podbrezová 2:1 (1:1)

Gólszerzők: 26. Strelec, 90+2. Marcelli – 43. Ridwan


Alsóház:

MFK Dukla Banská Bystrica – AS Trenčín 4:2 (2:1)

Gólszerzők: 39., 85. Rymarenko (az elsőt 11-esből), 45. Slebodník, 66. Depetris – 16. Gajdoš, 82. Emeka

FC ViOn Zlaté Moravce – FC Košice 1:2 (0:1)

Gólszerzők: 65. Kuzma – 23. Medved, 86. Petrák

MFK Skalica – MFK Zemplín Michalovce 0:0


A pénteki eredmény:

Felsőház:

MFK Ružomberok – FC DAC 1904 1:1 (0:1)

Gólszerzők: 60. Tučný – 38. Koné (11-esből)


A forduló további programja:

Március 31. (vasárnap)

FC Spartak Trnava – MŠK Žilina (17:30)


A bajnokság állása:

Felsőház:

Alsóház:

Góllövőlista:

Polievka (B. Bystrica) – 11 gól
Rymarenko (B. Bystrica) – 11 gól
Strelec (Slovan) – 9 gól
Čavrić (Slovan) – 9 gól
M. Ďuriš (Spartak) – 9 gól
D. Ďuriš (Žilina) – 9 gól
Barseghyan (Slovan) – 8 gól
Marcin (Michalovce) – 8 gól
Marcelli (Slovan) – 8 gól
Medved (Košice) – 8 gól
 

(tt)