Niké-szombat, 19. forduló: Nem túl szép játékkal, de annál fontosabb győzelmet aratott a DAC (VIDEÓ)

A DAC szombaton egygólos győzelmet aratott a Skalica ellen a Niké Liga alapszakaszának 19. fordulójában.

Niké-szombat, 19. forduló: Nem túl szép játékkal, de annál fontosabb győzelmet aratott a DAC (VIDEÓ)
Fotó: dac1904.sk

Kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, a két csapat sokáig csak kóstolgatta egymást. Az első komolyabb helyzetre majdnem húsz percet kellett várni – Andzouana ígéretes lövését mentette szögletre Junas kapus. Nem sokkal később Popovićot is próbára tették a túloldalon, Smékal lövésénél zárta jól a szöget. Az első félidő nem sok helyzetet hozott egyik és másik oldalon sem, emellett sok pontatlanság jellemezte a játékot. Nem sok hiányzott, hogy a DAC megszerezze a vezetést a szünet előtt. Trusa Podhorinnal futott a labdára, a DAC támadója pedig ellenfelét megelőzve végül egyedül mehetett Junas kapusra, akinek viszont nem tudott túljárni az eszén. A kapus beleért Trusa lövésébe, a labda pedig a másik oldalon érkező Ramadan elé hullott, aki még megpróbálta visszaívelni a kapu elé, de a tekerése végül mindenkinek magas lett és a kapu mellé ment.

Ordító hazai helyzettel kezdődött a második játékrész, Trusa közeli lövését blokkolni tudták a skalicai védők. Pár percre rá Ramadan próbálta kilőni a hosszú felsőt, de pontatlan volt. A DAC már aktívabb volt elöl, mint az első félidőben, de a befejezésekkel ezúttal is hadilábon állt. A 68. percben végül megtört a jég. Vitális szögletből ívelt a skalicai kapu elé, a hosszú saroknál érkező Brunettit pedig egyedül hagyták. A brazil játékos a földre fejelve juttatta a kapuba a labdát. A vendégek próbálták felpörgetni a játékukat, a sárga-kékek viszont okosan eldugták a labdát, nem is engedték különösen veszélyesebb helyzetbe ellenfelüket.

A DAC nem túl szép játékkal rukkolt elő, de annál fontosabb győzelmet könyvelhetett el – a felsőházért folyó küzdelmet tekintve még sokat érhet ez a három pont.

A mérkőzés: FC DAC 1904 – MFK Skalica 1:0 (Online)

Szintén győzni tudott a felsőházért hajtó Podbrezová és Banská Bystrica. Előbbi a Michalovce együttesét fogadta, és már a második percben megszerezte a vezetést Paraj révén. Sokáig maradt az egygólos hazai vezetés, majd a 70. percben Ridwan duplázta meg a Podbrezová előnyét. A nagymihályiak Marcin büntetőjével már csak szépíteni tudtak. A vártnál nehezebben született meg a Banská Bystrica győzelme, amely a sereghajtó Zlaté Moravce otthonába látogatott. Már a 12. percben megszerezhették volna a vezetést a vendégek, Lukáč kapus viszont hárítani tudta Godál büntetőjét. Rögtön a fordulást követően nehéz helyzetbe kerültek a besztercebányaiak, mivel Godál megkapta második sárga lapját, így mehetett is zuhanyozni. A hazaiak viszont nem tudtak élni a kínálkozó lehetőséggel, sőt, a Banská  Bystrica tudott gólokat szerezni. A 61. percben Willwéber találatával szereztek vezetést a vendégek, majd bő tíz perccel később Záhumenský állította be a végeredményt.

Vereséggel kezdte a tavaszt a Spartak Trnava, amely az idén nem túl acélos Ružomberok otthonában vendégeskedett. A három pontról egy gól döntött, ezt pedig Lavrinčík szerezte az első félidő derekán.

A szombati eredmények:

FK Železiarne Podbrezová – MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)

Gólszerzők: 2. Paraj, 69. Ridwan – 77. Marcin (11-esből)

FC DAC 1904 – MFK Skalica 1:0 (0:0)

Gólszerző: 69. Brunetti

FC ViOn Zlaté Moravce – MFK Dukla Banská Bystrica 0:2 (0:0)

Gólszerzők: 61. Willwéber, 72. Záhumenský

Piros lap: 51. Godál (BBY)

MFK Ružomerok – FC Spartak Trnava 1:0 (1:0)

Gólszerző: 24. Lavrinčík


A pénteki eredmény:

MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava 0:4 (0:2)

Gólszerzők: 9. Barseghyan, 36. Weiss (11-esből), 83. Kankava, 90+6. Rodrigues (11-esből)


A forduló további programja:

Február 11. (vasárnap)

AS Trenčín – FC Košice (17:30)


A bajnokság állása:

Góllövőlista:

Polievka (B. Bystrica) – 10 gól
Čavrić (Slovan) – 9 gól
Ďuriš (Žilina) – 9 gól
Barseghyan (Slovan) – 8 gól
Strelec (Slovan) – 8 gól
Rymarenko (B. Bystrica) – 7 gól
Marcin (Michalovce) – 7 gól

(tt)