*á.š „Mindig kell, hogy legyen valamilyen álmunk” – új szezon, új kihívások a DAC-nál | DAC

„Mindig kell, hogy legyen valamilyen álmunk” – új szezon, új kihívások a DAC-nál

Az FC DAC 1904 labdarúgóklub szerdán megtartotta sajtótájékoztatóját a Cliftonville elleni csütörtöki EKL-mérkőzés, valamint a 2022/23-as szezonkezdet előtt. A csapatot Jan Van Daele sportigazgató, Adrián Guľa vezetőedző és Dominik Kružliak csapatkapitány képviselte.

„Mindig kell, hogy legyen valamilyen álmunk” – új szezon, új kihívások a DAC-nál
Fotó: dac1904.sk

A csütörtöki EKL-mérkőzéssel kapcsolatban Guľa elmondta, nemcsak azért várják a Cliftonville elleni találkozót, mert nemzetközi kupamérkőzésről van szó, hanem azért is, mert ez lesz az első mérkőzésük az új szezonban. Bízik a csapat képességeiben, magabiztosnak, egyben szerénynek is érzik magukat.

„Úgy gondolom, hogy kellően felkészültünk az ellenfélből. Nem csupán egy tipikus angol stílusú csapatra számítok, amely ha kell, képes agresszív játékot mutatni, de hosszú indításokban és fejpárbajokban is veszélyes”

– mondta Guľa, aki szerint tekintélyre méltó, ha egy klub a második helyen végez a bajnokságban, legyen szó akármilyen országról. Az edző hozzátette, hogy nagyon motiváltak, és bíznak benne, hogy sikerül megvalósítani az elképzeléseiket. Kiemelte továbbá, hogy a Cliftonville gyakran két támadóval áll fel, így oda kell figyelniük a gyors ellentámadásokra is.

Guľa a csütörtöki mérkőzésen nem számíthat Kalmárra, Ricardóra, Balićra és Szendreire sem. Njie ugyan már a csapattal edzett, de még fontolgatják a bevetését.

Dominik Kružliak, a sárga-kékek csapatkapitánya is már nagyon várja a mérkőzést, akárcsak az egész öltöző. Hozzátette, hogy a csapat három-négy hete együtt van, a felkészülés rövid, ugyanakkor intenzív volt. Úgy gondolja, hogy jól felkészültek a keményebb, brit stílusra, de elsősorban a saját játékukra akarnak összpontosítani. Mivel már nem számítanak az idegenben szerzett gólok, bízik benne, hogy számukra kedvező eredménnyel utazhatnak a visszavágóra.

Ezt követően Jan Van Daele sportigazgató ismertette a klub céljait a 2022/23-as szezonra nézve. Mint mondja, rövid volt a felkészülés, de elegendő időt szántak rá, hogy kiértékeljék az előző szezon pozitívumait és negatívumait. Jó döntésnek tartja az új edzői stáb kinevezését, emellett pedig dolgoznak rajta, hogy a DAC olyan stílusban játsszon, amilyet mindenki elvár. Úgy gondolja, hogy rendelkeznek olyan kerettel, hogy ezt teljesíteni is tudják.

Az új érkezőkkel kapcsolatban elmondta, hogy Káčer személyében nagy tapasztalat érkezett a középpályára, Petráš pedig ugyan még fiatal, de már számos mérkőzésen védett a bajnokságban, a kapusposzton pedig növelni tudja a konkurenciaharcot.

„Az előző szezon végén elmondtam, hogy a negyedik hely elérését nem tartjuk elégségesnek a klubnál. Az elmúlt idényre átmenetként kell tekinteni, ugyanis több kulcsember is távozott vagy sérült volt, a pótlásuk pedig nem volt egyszerű”

– tette hozzá a sportigazgató, aki szerint elsősorban a klub stabilizálása az elsődleges cél, hogy olyan edzői stábjuk legyen, amely egy évnél többet is eltölt a csapatnál, és csak ezt követően gondolkodhatnak el a trófeák gyűjtésén.

Adrián Guľa elmondta, büszke rá, hogy egy olyan csapatnál dolgozhat, mint a DAC.

„Nagy bennem a felelősségtudat, ugyanakkor elegendő energiát is érzek arra, hogy elérjük a kívánt eredményeket. Mindent megteszünk azért, hogy a filozófiánkat továbbfejlesszük, és sikeresek legyünk. Nagyon örülök, hogy olyan játékosok állnak rendelkezésemre, akik dolgozni akarnak, illetve, hogy a klub lehetővé tette, hogy idehozzak olyan embereket, akiket jól ismerek. A feltételek adottak, nekünk ezt már csak át kell vinnünk a bajnokikra, hogy örömet szerezhessünk a szurkolóinknak”

– mondta az edző, aki elmondta, hogy a környezet volt az elsődleges szempont, amiért Dunaszerdahelyre jött.

„Amikor ellenfélként jártam a MOL Arénában, a közönség nemcsak tizenkettedik, hanem tizenharmadik játékosa is volt a DAC számára. Bízom benne, hogy sikerül olyan kapcsolatot kialakítanunk, hogy a szurkolók bízni fognak a játékosokban és hajtani fogják őket a siker elérésében” – mondta.

Az esetleges további érkezőkkel kapcsolatban elmondta, hogy már így is elégedett a jelenlegi kerettel, de bízik benne, hogy még sikerül valakit hozni, aki növelni tudja a konkurenciaharcot a csapaton belül.

Ambícióit illetően megjegyezte, hogy a klub megérdemli, hogy mindent megtegyenek azért, hogy kupákat nyerjenek neki.

„Persze nem jön el a világvége, ha nem szerzünk trófeát, de mindig kell, hogy legyen valamilyen álmunk – jegyezte meg.”

(tt)