*á.š Minden, amit tudnod kell, ha mész a DAC-FCSB derbire! | DAC

Minden, amit tudnod kell, ha mész a DAC-FCSB derbire!

Az UEFA által kockázatosnak minősített kupamérkőzéssel kapcsolatos minden fontos tudnivaló egy helyen.

Minden, amit tudnod kell, ha mész a DAC-FCSB derbire!
Fotó: DAC

Az Európa Konferencia Liga 3. selejtezőkörének első találkozóján a bukaresti FCSB csapatát fogadja a DAC a MOL Arénában szerda este 20:30-kor.

 

  • BELÉPŐJEGYEK:

Belépőjegyek továbbra is kaphatók, online és a jegypénztárakban egyaránt. 

Az Európa Konferencia Liga mérkőzéseire nem vonatkozik a szezonbérlet.

Az Európa Konferencia Liga találkozóira szóló belépőjegyeket névre szólóan állítja ki a klub, és mivel az FCSB elleni mérkőzést az UEFA kockázatosnak minősítette, a szurkoló kereszt- és vezetékneve mellett a születési dátumot és a lakcímet is szükséges megadni.

Online jegyvásárlásnál bérletes/klubkártyás szurkolóknak csak a bérlet/klubkártya számot kell megadniuk az adatkitöltésnél, a név, születési dátum, lakcím (utca, házszám, irányítószám, város, ország) adatokat a kártya felismerése után a rendszer automatikusan kitölti.

Bérlet/klubkártya nélküli jegyvásárlás esetén a klubkártya szám mezőt hagyják üresen és töltsék ki az ezt követő mezőket: név, születési dátum, lakcím (utca, házszám, irányítószám, város, ország)

 

  • ÉRKEZÉS, PARKOLÁS ÉS BELÉPTETÉS A STADIONBA:

A stadion körüli, cca. 17:30 órakor életbe léptetnek úgynevezett közlekedési korlátozásokat.

A parkolás a szokásos helyszíneken lehetséges (leszámítva a régi sportcsarnok melletti parkolót), de a Vásártérre való behajtás csak a közelben található parkolók megteléséig lesz lehetséges, ezt követően szintén lezárásra kerül a motoros forgalom előtt.

Javasolják még a Max és a Family Center bevásárlóközpontoknál található szabad parkolók használatát, illetve a Štúr utcán és a Sport utcán való parkolást.

A hazai csapat szurkolói számára az A, B, C és D tribünök lesznek megnyitva. A kerekesszékesek kijelölt helyei az AB, BC szektor és a Silver VIP alatt találhatók.

vendégcsapat szurkolói számára a D1 szektor, illetve a CD rész, különálló, a hazai szurkolók szektoraitól elválasztott szektor lesz megnyitva. A vendégszurkolók beléptetése a hazaiaktól elkülönítve történik. A C5 és a D2 szektorok egy része ütközőzónaként üresen lesz hagyva. A vendégszurkolók érkezését a rendőrség biztosítja.

A két csapat és az FCSB drukkereinek a stadionhoz való megérkezésekor – az alább említetteken kívül – néhány környező utca részleges lezárásra kerülhet. 

A vendégszurkolók érkezése miatt a rendőrség lezárja a Sport utca azon szakaszát, amely az Észak 2 lakótelep fele visz, a Fenyves lakótelep felé vezető összekötő út és a Gyurcsó utca kereszteződésében található körforgalomig. A hazai szurkolók számára így nem lesz elérhető az egykori sportcsarnok parkolója.

A szurkolónak belépéskor hozzá kell érinteni a megvásárolt belépőt/klubkártyáját a QR kódleolvasóhoz, amivel aktiválódik a forgókapu egy személy belépésére. A forgókapuk csak az arra a tribünre szóló, megfelelő belépők számára engedélyezik a bejutást.

Továbbá kérik a szurkolókat a korai érkezésre, hiszen a biztonsági vizsgálat során elfogadott intézkedések a szokásosnál több időt igényelnek. A stadion kapui két órával a kezdés előtt nyitnak (18:30, beleértve a VIP szektorokat).

A személyes ellenőrzés miatt a női szurkolók számára külön forgóajtók állnak rendelkezésre.

Annak érdekében, hogy elkerüljék a pénztárak előtt kialakuló hosszú sorokat, a kapu nyitásától a mérkőzés kezdetéig (tehát 18.30 és 20.30 óra között) a pénztárakban kizárólag az alábbiak lesznek lehetségesek:
- belépőjegyek értékesítése
- klubkártyák és szezonbérletek kiadása (az online vásárláskor kapott voucher alapján)
- cashless kártyák feltöltése

 

  • BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

A mérkőzésre az UEFA szigorú előírásai vonatkoznak, amelyek az eddigieknél sokkal szigorúbb büntetéseket helyeznek kilátásba a klubok és a látogatók számára is. A találkozót az UEFA kockázatosnak minősítette.

Szigorúan tilos a lépcsőkön és a szektorok bejárataiban állni! Ennek az előírásnak a megszegését az UEFA nagyon szigorúan bünteti!

A mérkőzés előtt és alatt szigorú biztonsági intézkedések lesznek foganatosítva úgy a szervező, mint a rendőrség részéről. A stadionba való belépés előtt személyi ellenőrzésekre kerül sor.

A stadionba való belépés előtt személyi ellenőrzésekre kerül sor, a ruházatot is beleértve. Azok a személyek, akik a FARE kézikönyve szerinti tiltott szimbólumokat viselnek a ruházaton vagy ilyen szimbólumokat tartalmazó zászlók, tárgyak vannak a birtokukban, nem lesznek beengedve a mérkőzésre.

A stadionba vezető belépési pontokon a szervező szolgálat minden meghatalmazása kihasználásra kerül, méghozzá az ide vonatkozó törvény és a szervező szolgálat elvárt kötelességei betartásának alapján. Azok a személyek, akik láthatólag alkohol vagy egyéb szerek befolyása alatt állnak, nem lesznek beengedve a stadionba; ugyanez azokra is érvényes, akiknél az előbb említett anyagokat találnak a szervezők.

Minden transzparens és zászló is ellenőrzésre kerül, amelyek nem lehetnek szilárd rúdon, és amelyek esetlegesen fegyverként használhatók. Abban az esetben, ha az említett tárgyak gyalázó, gúnyolódó szavakat, illetve olyan képeket tartalmaznak, amelyek alkalmasak a köznyugalom megzavarására, elkobzásra kerülnek, és a tulajdonosaikat nem engedik be a stadionba.

A pirotechnikai eszközök használata szigorúan tilos. A tiltás megszegése esetén a rendező szolgálat azonnali beavatkozást hajt végre a vétkes ellen.

A belépők egyszer használatosak lesznek, ami azt jelenti, hogy a stadionba való belépés után már nem lesz lehetséges elhagyni azt, majd ismét visszatérni. Az egész mérkőzés során minden nézőnek magánál kell tartania az érvényes belépőjét, és a találkozó során felmutatnia azt a szervező szolgálat felszólítására.

Továbbá figyelmeztetik a szurkolókat, hogy bármilyen tárgyak bedobálása a pályára szigorúan tilos. Ennek megszegése szabálysértésnek minősül, amely a stadionból való kizárást von magával. Az egész stadiont és az egyes szektorokat kamerarendszer figyeli majd. Minden kamera által rögzített incidens azonnali kiértékelésre és elrendezésre kerül a szervező szolgálat és a rendőrség által. Rendbontás esetén a biztonsági egységek azonnali beavatkozása következik. 

 

További információk az fcdac.sk oldalon!

 

(fcdac.sk)