A meccs napján vesztette el édesapját, mégis Pačinda volt a legjobb

A 28 éves támadó szombaton vesztette el 56 éves édesapját - jelent meg a hír a DAC szurkolóinak Facebook-csoportjában, ahol egyúttal őszinte részvétüket is kinyilvánították.

A meccs napján vesztette el édesapját, mégis Pačinda volt a legjobb
Erik Pačinda (Fotó: TASR)

Erik Pačinda a szomorú cselekmény ellenére kiállt a mérkőzésre, és kiemelkedő teljesítményt nyújtott annak ellenére, hogy a csapat egésze nem muzsikált valami jól.

"Jól kezdtük a mérkőzést, 3:1-re is vezettünk, ami viszont az utolsó 20 percben történt, nem ismétlődhet meg, ha az első helyek valamelyikéért, vagy Európáért szeretnénk küzdeni" - nyilatkozta a sajtó képviselőinek a meccs után. Hozzátette, nem tudja megmagyarázni, mi történt az utolsó húsz percben a csapattal, mivel a vezetőedző is arra ösztönözte őket a szünetben, hogy segítsék egymást az egyes szituációkban. "Ez az első 60 percben ment is, aztán nem tudom, mi történt" - mondta.

A DAC kétszer is vezetett két góllal a mérkőzés folyamán, 2:0-ra, majd 3:1-re, a harmadik gólt épp Pačinda szerezte. Idén nyolcadszor talált be, ezzel a csapat házi gólkirálya, míg a bajnoki góllövőlistán az ötödik.

A DAC a holnapi Ružomberok-Slovan mérkőzés eredményétől függően sem lehet már lejjebb az ötödik pozíciónál, ám a gyenge gólarányuk miatt mindegy, hogy ér véget a holnapi meccs, a harmadik helyük sem marad meg. Ha egyik vagy másik csapat győzni tud, akkor a DAC a negyedik, míg döntetlen esetén az ötödik lesz a téli szünetben.

"Nem tudom, elégedettek lehetünk-e ezzel, mivel 3-4 helyzetünk is volt arra, hogy a másodikok legyünk. Ezt mi rontottuk el. Most pihennünk kell a téli szünet alatt, aztán megpróbálni feljebb jutni" - szögezte le.

A kérdésre, hogy elégedett-e az ősszel megszerzett góljainak számával, illetve a teljesítményével, azt válaszolta, hogy bizonyára így van, ugyanakkor jobban örülne, ha másodikok lennének. Ehhez leginkább az itthon elhullajtott pontok hiányoznak legutóbb a Nyitra, most pedig az Aranyosmarót ellen. "Az én szemszögemből jó meccseket játszottunk, az utolsó három meccsünk végén mégiscsak csalódottak voltunk, mert nem sikerült gólt lőnünk, de fiatal a csapatunk, új az edzőnk, lassan összeszokunk" - fogalmazott.

(parameter)