*á.š Konferencia-liga: A szurkolók segítségében bízik a DAC a Partizan elleni visszavágón | DAC

Konferencia-liga: A szurkolók segítségében bízik a DAC a Partizan elleni visszavágón

Csütörtökön a DAC Dunaszerdahelyen fogadja a Partizan Belgrád együttesét az Európa Konferencia-liga második selejtezőkörének visszavágóján. A csapaton belüli helyzetről, valamint az elvárásokról Németh Antal vezetőedző és Schäfer András középpályás beszélt a klub szerdai sajtótájékoztatóján.

Konferencia-liga: A szurkolók segítségében bízik a DAC a Partizan elleni visszavágón
Fotó: Cséfalvay Á. András - további képekért kattints!

Németh Antal szerint bár Belgrádban egy nagyon erős ellenféllel játszottak, mégis az a céljuk, hogy megpróbálják megfordítani az eredményt és továbbjussanak.

„Erős csapatról van szó, de vannak gyengepontjaik. Reméljük, hogy a szurkolók segítségével ezeket sikerül kihasználni a holnapi összecsapáson, ezzel megfordítva a mérkőzést és meglepetést okozva továbbjutni a következő körbe”

– bizakodott Németh, aki nem vár változást a Partizan játékában, de minden lehetséges forgatókönyvre fel vannak készülve.

Az egy héttel ezelőtti mérkőzéssel kapcsolatban elmondta, hogy a mérkőzés több periódusában nagy volt rajtuk a nyomás, és olyan hibákat vétettek, amelyek nem jellemzőek a csapatra.

„Ha ezeket sikerül kiküszöbölnünk, akkor sokkal kevesebb nehéz szituációt kell majd átélnünk”

– mondta a vezetőedző, majd hozzátette, várhatók változások a csapat összeállítását illetően.

Azt szeretné, ha a pontrúgások után a védők is eredményesebbek lennének, mint a múlt szezonban, de a középpályásoknak is szán támadó feladatokat.

„Úgy gondolom, hogy tehetséges támadóink vannak, akik sok gólt tudnak lőni. Bármelyiküktől várható, hogy betalál, nem egy vagy két játékoson múlik az, hogy egy csapat összességében mennyi gólt szerez”

– mondta a DAC edzője.

Schäfer András szerint a múlt heti mérkőzés második félidejében bebizonyították, hogy egyenlő ellenfelek tudnak lenni a Partizannal, sőt akár felül is tudnak kerekedni a játék bizonyos elemeiben – ezeket próbálják majd kihasználni csütörtökön. Mint mondta, a csapat körüli légkör is elég pozitív a mérkőzéssel kapcsolatban, szeretnének meglepetést okozni.

A sérültekkel és távozókkal kapcsolatban a magyar középpályás elmondta, hogy bár van néhány hiányzó, de úgy gondolja, hogy így is nagyon bő és erős a keretük.

„Vannak akadályok, amelyeken együtt kell túljutnunk. Nem szabad olyan kifogásokat találnunk, hogy most ez vagy az a játékos hiánya miatt nem ment a játék. A többieknek, akik egy kicsit háttérben voltak, előre kell lépniük. Együtt kell legyőznünk a soron következő ellenfeleket”

– nyilatkozta Schäfer.

A járványügyi intézkedéseknek köszönhetően Szlovákiában a stadionkapacitás 50 százalékának megfelelő nézőt engedhetnek be a sporteseményekre, ami a MOL Aréna esetében ez 6 ezer szurkolónak felel meg. Schäfer hangsúlyozta, nem titok, hogy számukra a szurkolók a tizenkettedik játékosuk, ezért nagy fegyvertény, ha hazai pályán játszhatnak előttük.

A DAC-Partizan találkozó csütörtökön 20:45-kor kezdődik, a Paraméter pedig élőben közvetíti.


(tt)