Komoly összefogásra készülnek a Senica szurkolói, szlovák zászlókkal töltenék meg a stadiont a DAC elleni meccsen

A válogatott szünet után a hétvégén a 8. fordulóval folytatódik a Fortuna Liga, amelyben a DAC Senicára látogat. A hazai csapat szurkolói nemzeti összefogásra szólítottak fel.

A hétfői Magyarország-Szlovákia (1:2) Eb-selejtező óta szinte napirenden foglalkoznak a pályán és a lelátón történtekkel. Már korábban is volt rá példa, hogy a két nemzet közti ellenségeskedés megjelent a Fortuna Ligában, a jelek szerint a hétfői találkozó óta pedig ez tovább fokozódott.

Szombaton a DAC Senicára látogat, ahová minden bizonnyal szép számban érkeznek majd sárga-kék szurkolók. A Senica nem épp a magas hazai nézőszámokról híres, ennek ellenére, a szurkolói csoportjuk, a Železná únia megpróbálja a lehető legtöbb szurkolót mozgósítani és arra buzdítják őket, hogy ne csak a csapatukért, hanem a szlovák nemzetért is szurkoljanak.

„Kiáltsunk együtt Senicáért és a nemzetünkért. Mutassuk meg, hogy Szlovákia az Szlovákia! Csatlakozzatok hozzánk! Mindenki a B3-ra és mutassuk meg a >szlovákoknak<, hogy ki az igazi szlovák! Ne habozz: szombaton fogj meg egy szlovák zászlót és gyere velünk együtt szurkolni”

– olvasható a felhívás a Železná únia Facebook-oldalán. Hogy a senicai szurkolók felhívása sikeres lesz-e, az majd szombaton kiderül.

 

A történtek előzménye, hogy az Európa-bajnoki selejtezőt feszült hangulat jellemezte a lelátókon. A szlovákiai vendégek számára fenntartott szektorban a rendőröknek kellett elválasztaniuk egymástól a hazai csapatnak drukkoló, magyar nemzetiségű szlovák állampolgárokat a szlovák szurkolóktól. A feszült hangulathoz az is hozzájárult, hogy a magyar szurkolók kifütyülték a szlovák himnuszt, a szlovák válogatott fizioterapeutája pedig letolta a gatyáját és a seggét mutogatta a magyar szurkolók felé. A mérkőzésen történtek miatt a szlovák külügyminisztérium behívatta a magyar nagykövetet, Szijjártó Péter magyar külügyminiszter viszont eltúlzottnak és hisztérikusnak tartja mindezt.

 

-para-