Keresztes Krisztián szerződést kötött a DAC csapatával

Keresztes Krisztián végleg a DAC játékosa lett. A huszonnégy esztendős középső védő az ETO Győrtől érkezett hozzánk, a szerződése 2025. december 31-ig szól - írja az fcdac.sk.

Keresztes Krisztián szerződést kötött a DAC csapatával
Fotó: FC DAC 1904

A 195 centiméter magas védőjátékos Szombathelyen született, ahol a legkisebbek számára alapított helyi Lurkó FC-ben kezdte a pályafutását. Ezt a Haladás, pontosabban annak akadémiája, az Illés Akadémia következett.

Az ifjúsági korhatár betöltését követően a harmadosztályú Ajka futballistája lett, amellyel sikerült feljutniuk a második vonalba. Ezt további két év követte a III. ligában – egy a Sárvár FC, egy pedig az SC Sopron színeiben. Innen igazolt a másodosztályú Dorogra, ahonnan másfél esztendő után tavaly januárban Győrbe igazolt. Az ETO-nál kulcsemberré és a gárda csapatkapitányává is vált.

A téli felkészülést a DAC-nál abszolválta, amellyel most kétéves szerződést kötött. 

„Először is szeretnék köszönetet mondani a DAC-nak ezért a lehetőségért. Az elmúlt hónap során remekül éreztem magam itt, lehetőségem nyílt megismeri a csapattársaimat, a vezetőedzőt és a gárda játékstílusát is. Egy minőségi együttes tagja lettem, amelyben sok a remek egyéni képességű futballista, így optimistán tekintek az elkövetkező időszakra. Szeretnék minél több időt a pályán tölteni, a mérkőzéseken a lehető legjobban teljesíteni és hozzájárulni a csapat sikerességéhez” 

– jelentette ki a szerződés-aláírást követően a 4-es számú mez friss tulajdonosa.

„Krisztián fejlődést mutatott az ETO-nál, ahova egy évvel ezelőtt igazolt Dorogról. Az edzői stábunkat szintén gyorsan meggyőzte a felkészülés során és bízunk benne, hogy a fejlődése a klubunknál is tovább folytatódik. Sok sikert kívánunk neki sárga-kékben” 

– tette hozzá a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

viafcdac.sk