A hét végéig kiderülhet, ki lesz Rossi utódja a DAC-nál

A DAC vezetőedzőjének kérdése napról napra tisztázódik. A jelenlegi helyzet szerint Marco Rossi a Dinamo Tbiliszi elleni visszavágóig marad Dunaszerdahelyen - írja az fcdac.sk.

A hét végéig kiderülhet, ki lesz Rossi utódja a DAC-nál
Fotó: Cséfalvay Á. András

Miután elfogadta a Magyar Labdarúgó-szövetség ajánlatát, Marco Rossi a magyar felnőttválogatott szövetségi kapitánya lett az elkövetkezendő két évre. A DAC úgy egyezett meg a jelenlegi vezetőedzővel, hogy Rossi az utóda kinevezéséig vezeti a DAC-ot.

„Egy olyan helyzetbe kerültünk így, amelyben kénytelenek vagyunk megkeresni a sikeres, a DAC-ot 25 év után ismét Európába kivezető edzőnk utódját. Elkezdtük átnézni a lehetséges, több híres nevet is tartalmazó jelöltlistát, akik közül kikerül a DAC új vezetőedzője. Mindegyik műveletre elég időt adtunk magunknak. A jelöltekkel részletesen átbeszéltük az elképzeléseinket a csapat vezetését illetően, hiszen nagyon fontos a megfelelő utód megtalálása, aki tovább vihetné a Marco Rossi vezette edzői stáb által megkezdett munkát.

Jelenleg a végső szakaszba értünk, amelyben már csak két jelöltünk van. Az általunk figyelt és a maguktól jelentkező jelöltek széles listájából a hét végig kiválasztjuk Marco Rossi utódját"

 - jelentette ki Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Az viszont ismert, hogy az olasz mester vezeti a csapatot az Európa-liga első selejtezőkörének mindkét összecsapásán. Így július 19-ig, tehát a Dinamo Tbiliszi elleni visszavágóig még biztosan marad.

fcdac.sk