Győztes gólokat és gólpasszt szereztek a DAC játékosai a válogatott mérkőzéseken

A DAC felnőttcsapatának kilenc játékosa kapott meghívót hazája válogatottjától az idei év első asszociációs időszakára. Lássuk, hogyan szerepeltek a sárga-kék játékosok és csapataik!

Győztes gólokat és gólpasszt szereztek a DAC játékosai a válogatott mérkőzéseken
Nikola Krstović győztes gólt szerzett Bulgáriában (Fotó: Fudbalski savez Crne Gore - Football Association of Montenegro / Facebook)

A szlovák válogatottat ezúttal sem képviselte egy DAC-játékos sem, a magyarba viszont bekerült Kalmár Zsolt. Marco Rossi legénysége előbb barátságos mérkőzésen fogadta Észtország legjobbjait, és épp Kalmár gólpasszát követően szerezte Ádám a találkozó egyetlen gólját. A DAC csapatkapitánya kezdőként hatvan percet töltött a pályán, a Bulgária elleni Eb-selejtezőn viszont csak az utolsó öt percre állt be. A magyarok végül simán 3:0-ra nyertek.

Szintén Eb-selejtezőn volt érdekelt a Fortuna Liga góllövőlistáját vezető Nikola Krstović és a montenegrói válogatott. A magyarokkal azonos csoportban szereplő Montenegró bulgáriai győzelemmel kezdte a kvalifikációt, a DAC támadója pedig a nemzeti csapatba is át tudta vinni remek formáját. Csapata az ő találatával tudott győzni idegenben, rögtön a gólja után, a 71. percben pedig le is cserélte őt Srdjan Kljajević szövetségi kapitány. Krstović a rivális Szerbia ellenében is a kezdőben kapott helyet, végig a pályán is volt, de ő sem tudta megakadályozni, hogy csapata 0:2-es vereséget szenvedjen hazai pályán.

Cesar Blackman és Eric Davis ezúttal sem hiányzott Panama válogatottjából, amely előbb felkészülési mérkőzésen lépett pályára Argentína ellen, majd a CONCACAF Nemzetek Ligájában Costa Ricára látogatott. Az aktuális világbajnok ellen a karibiak sokáig tartották a gól nélküli döntetlent, ám a végén Almada és Messi találata az argentinok győzelmét eredményezte. A DAC két játékosa nem volt ott a panamaiak keretében, Costa Rica ellen viszont már igen. Blackman kezdőként 78 percet játszott, és épp klubtársa, Davis váltotta őt a hajrára. Panama végül Fajardo találatával győzni tudott idegenben.

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: