A Győri ETO legyőzte a DAC csapatát a felkészülési mérkőzésen

Az októberi válogatott szünetben a Győri ETO ellen játszott a DAC felkészülési mérkőzést, amelyen Riquelme találatával 1:0-ra nyert a vendégcsapat - írja a  dac1904.sk.

 

A Győri ETO legyőzte a DAC csapatát a felkészülési mérkőzésen
Fotó: dac1904.sk

A MOL Aréna volt a színhelye az ETO FC Győr elleni mai felkészülési mérkőzésnek, amely a DAC számára kitöltötte a mostani szezon második válogatott szünetét.

Adrian Guľa vezetőedző a magyar NBII listavezetője elleni találkozón nem számíthatott a hét válogatott futballista (Csinger, Vitális, Ramadan, Romero, Niarchos, Veselovský és Szolgai) játékára és azokéra sem, akik kisebb vagy nagyobb sérülés miatt szorultak a partvonalon kívülre (Urblík, Čermák, Záhradník, Gruszkowski). A meccskeretbe a somorjai partnerklubunknál szereplő két labdarúgó (Demjanovič és Owusu) is meghívást kapott.

A kellemes, napos októberi időjárásban kevés veszélyes helyzetet hozott az első játékrész. Nagyobb védést egyedül Petrášnak kellett bemutatnia, aki a 41. percben Kröhn lövését ütötte ki, majd az akció folytatásában Riquelme csavart kevéssel fölé. A félidő legfontosabb pillanata Gavrić kényszerű kiállása volt már 20 perc után, aki térdsérülés miatt nem tudta folytatni a játékot.

A fordulás után több gólszerzési lehetőség is adódott. A 68. percben Redzic remek egyéni alakítása után Trusa az ötösről fölé küldte a ziccert. A túloldalon Riquelme Herctől vette el a labdát a tizenhatos előtt, majd Petrášt is megkerülve az üres hálóba gurított – 0:1. A DAC kötelékébe tartozó brazil középpályás maradt a mérkőzés egyetlen gólszerzője, mivel Kaša fejese a 80. percben csak a kapufát találta el, Barišić, Goure és Herc próbálkozásai pedig nem találtak kaput.

Legközelebb október 21-én, szombaton lépnek pályára sárga-kékek, amikor is a Niké Liga 11. fordulójának keretén belül Zsolnán vendégszerepel a dunaszerdahelyi csapat.

DAC 1904 - ETO FC Győr 0:1 (0:0)

MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2023. október 13., péntek, 11:30 ó, változékony idő, +21°C
Góllövő: 72. Riquelme 0:1

Sárga lap: 59. Keresztes

Játékvezető: Malárik - Parilák, Lalo, 180 néző

DAC: Petráš - Pinto, Risvanis, Brunetti, Mendez (70. Andzouana) - Káčer (57. Dimun), Gavrić (21. Kaša), Herc - Redzic (70. Demjanović), Barišić (84. Owosu), Trusa (70. Goure). Edző: Adrian Guľa.

ETO: Pap - Lacza (60. Vera), Kovács (60. Szépe), Koncz (29. Szujó), Boldor (29. Keresztes) - Vianna (80. Csontos), Kiss (60. Bumba), Riquelme (80. Herczeg), Tóth (80. Tudor) - Diarra (60. Škvarka), Kröhn (46. Csóka). Edző: Antonio Muñoz.

A mérkőzés statisztikája:

Lövések: kapura: 2:4, mellé: 9:4
Szöglet: 5:3
Les: 6:0

dac1904.sk